Nu får det vara nog!

Nu får det fasiken vara slutdaltat med vissa grupper här i sverige. Man skäms ju för fasiken snart för att vara svensk. Våra fängelser är ju skrattretande.
 
Kolla in här nyheterna från igår.
 
 
 

Alla får inte utbilda sig på Norrtäljeanstalten


Kriminalvården: Vad har kriminella för nytta av en yrkesutbildning För ett par veckor sedan startade arbetsförmedlingen ett yrkesprogram på anstalterna, men många av de som sökte fick inte gå eftersom de tillhör organiserade kriminella gäng, trots att både interner och personal säger att det skapar mer ilska.

Publicerad 6 november 2013 - 07:18 – Uppdaterad 6 november 2013 - 07:21


– Den här utbildningen är kopplad till en behandlingsavdelning. Det är då, när man verkligen tagit ställning som man verkligen behöver de här insatserna med inslussning på arbetsmarknaden, säger Ulf Jonson chef på klientenheten Kriminalvården.

Flera kriminalvårdare som ABC träffat på anstalterna vittnar om frustrerade interner och själva säger internerna att uteslutandet leder till mer agression.

– Lite är det upp till individen. Vad har man för målsättning för sitt liv? Om man ska fortsätta tillhöra de kriminella miljön när man kommer ut, vad har man då för nytta av en yrkesutbildning? säger Ulf Jonson.

 

Men lillagossingen då!!!!!!!!!!

De har begått brott då ska man för fasiken få ett straff inte få chansen att utbilda sig gratis. Finns tusentals arbetslösa som aldirg får chansen till dessa utbildningar, unga som inte har jobb och inte får tillgång till dessa utbildningar med stöd tex ekonomiskt stöd.

Men begår man ett brott så finns dessa chanser. Det ska inte löna sig att begå brott, tvärtom. Sen sitter man och gnäller i tv sen att man inte får tillgång till utbildning att man bara får ringa sin pappa en gång i månaden etc.

För de som får utbildning på anstalten var de som valt eller vill försöka lämna den brottsliga banan och kunna komma ut i samhället som en hederlig svensk. Då är det bra att ha en utbildning. Sen kan jag ju tycka vad jag vill om detta, att det daltas med internerna på anstalterna, att det är fel att de får så mycket som tex nu utbildning. Men när grova kriminella som sitter i tv och säger att de tänker gå tillbaka till det kriminella gänget efter fängelset men ändå gnäller att de inte får utbildning. Då tillåter jag mig att bli ännu mera redig förbannad!

Sen går både interner och personal ut med att detta skapar ilska. Men vad fasiken detta är väl ingen lekstuga heller. De är brottslingar. Men ändå anser de att det är helt okey att vara det och sträva efter att fortsätta på den vägen, men utbildning ska de ha för annars blir de ilskna.

Men sluta upp med detta daltande och gör fängelserna till det de ska vara. Ta bort lönerna även om de är små, det  ska kännas att man sitter inne. De ska jobba för sitt levende där inne som rum och mat, inte få lön för jobbet de gör.

Vad tycker ni? Är fängelserna för snälla i Sverige?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0