Sverige är ett bra land?

 
 
Sverige är ett bra land. Där få alla tycka och tänka som man vill, där gäller yttrandefrihet för alla. Håller helt och fullt med men detta gäller dock så länge man tycker som majoriteten. För tycker man som minoriteten gör får man elaka ord kastade efter sig, man blir kallad diverse saker, folk gör miner efter en och viskar om en. Eller så skrivs gruppen, personerna ned i tidningarna. Tidningarna spär på med lite lögner också så blir det lite snaskigare.
 
Sverige är ett bra land för där har alla samma rättigheter det finns en lag där man inte får behandla personer olika beroende på kön, läggning, nationalitet etc. Men detta gäller tyvärr inte alla grupper av människor men det ser fint ut på pappret.
 
Sverige är ett bra land för där finns ingen fattigdom eller barnfattigdom, tänk alltid på de som har de värre.
Så som mor och farföräldrar sa förr när man inte åt upp maten: Tänk på de fattiga barnen!
Vet en arbetskompis till mig som svarade sin mormor med orden: Men skicka maten dit då med posten efter att hon fått meningen: tänk på de fattiga barnen slängt mot sig när hon inte ville äta av maten.
 
Men Sverige är ett bra land sjukvården är billig tack vare att vi betalar skatt och skolan är gratis av samma själ. Men vad får vi för pengarna då? Sjuksyrror, läkare och personer som jobbar inom sjukvården går på knäna p.g.a. personalbrist, patiensernas säkerhet är i fara. Men är du rik kan du köpa dig en sjukförsäkring och få bättre vård.
De som styr Sverige gynnar de rika och låter de fattiga bli fattigare. Vi har åter igen fått ett klass samhälle med stora skillnader på människor. Vi är tillbaka till för då det fanns fyra stånd Adel, Präster, Borgare och Bönder. De som inga pengar har ska tryckas ned ytterligare, sjuk får du inte vara för det är tidsanpassat och är du inte frisk när tiden går ut så dras pengarna in och du får leva på noll kronor.
 
Men skolan är ju gratis det är väl bra. Visst är det bra men det blir större och större klasser fler och fler barn går ut med usla betyg och lärarna går in i väggen.
 
Nej sätt stopp nu omgående ordna upp förskola och skola och sjukvården så de som arbetar där orkar med. Se till att omgående minska barngrupperna, öka på personalen inom sjukvården och avsätt mer pengar till dessa grupper jag har nämnt.
Då först kan vi säga att Sverige är ett bra land och stå för det.
 
 
Men helt klart så stämmer det som står på flaggan här över. men som alla vet så är det inte enbart en vacker yta som har betydelse idag. Utan även de som finns under bör vara vackert.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0