Prinsessan Lilians begravning!

Från kl 12.40 sitter jag bänkad i soffan och följer prinsessan Lilians begravning. Stör mig inte då med telefonsignaler tack.
Ni får tycka att jag är löjlig, men Kungahuset har alltid varit viktig för mig ända sedan jag var liten.
 
Första gången jag uppmärksammade kungahuset ordentligt och började följa dem var när vi skulle gå på bio och det var stängt p.g.a. att Gustav den VI Adolf hade avlidit då var jag enbart 8 år gammal.
Förstod väl då hur stort det där med Kungen var egentligen.
Sen Victoria föddes då jag var 12 år gammal var det heligt för mig att se allt med Kungafamiljen på tv. Läste det mesta och köpte årsböckerna som står tätt i bokhyllan även om jag inte har alla. Grämer mig fortfarande över att jag inte fick se dopet live men kunde inte ta ledigt från jobbet just då. Men såg det inspelat. Men att se ett Kungligt dop inspelat är absolut inte samma sak som se det live.
 
Varnade kollegerna på jobbet när Hovet gick ut med att Victoria och Daniel och att Madeleine och Chris skulle gifta sig att jag skulle ta semester om det var på en vardag. Nu var det ju inte det och inte  heller när Madeleine och Chris gifter sig.
 
 
Roger Moore och Lilian var mycket nära vänner. Läs mer HÄR
 
Fakta

Kortegevägen

Kortegevägen från Slottet är: Slottsbacken, Skeppsbron, Slottskajen, Norrbro, G:A torg, Regeringsgatan, Hamngatan, Sveavägen, N:a Stationsgatan, Norrtull och in vid Haga södra grindar till gravplatsen.

Dessa gator spärras av för gång-, cykel- och fordonstrafik. Flygförbud kommer även att råda över Slottet och begravningsplatsen på Haga under eftermiddagen.

Kortegen startar från Slottet efter att begravningsgudstjänsten är avslutad vid 14-tiden.

Kortegen beräknas vara framme vid den kungliga begravningsplatsen på Haga omkring 14.30.

 

Källa: Polisen.se

 

Läs mer HÄR

Här anländer Lilians kista till slottet.

 
Klart ni kollar på tv eller hur?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0