Operationen!

OPERATIONEN:
 
Kom till sös kl 7.30 och fick komma in på mitt rum strax innan åtta redan och byta om till urfula kläder. De sa att operationen skulle bli av kl nio, sen kom d ein halv nio och ändrade till kl 12. Usch vilken väntan tänkte jag.Så ringde Sture som åkt och handlat att han kunde åka hem och vänta istället
Men 9.20 sa de att det blivit ändrat igen och det till snart. Ringde Sture igen och sa att jag skulle ringa efter att operationen var klar. Fick sen smärtstillande och den lugnande som inte alls hjälpte. Kördes in på operationen strax före tio och där var det en massa förberedelser innan de tvättade mig och sen operationen. Kördes in på uppvaket efter operationen kl 11.10 sen tillbaka på avdelningen 11.35. Hur den gick till ser ni under.
 
Hade jag vetat hur operationen skulle bli med enbart lokalbedövning skulle jag valt att bli sövd.
 
På avdelningen fick jag smärtstillande och en lugnade tablett som inte alls var lugnade då jag var orolig när jag kom in på operationen. De var supertrevliga och rara på operationen väldigt noga med att jag skulle protestera vid minsta lilla smärta.
 
Tvättningen med sprit utanpå som kunde svida var en baggis inuti var inget roligt då de tryckte mot ändtarmen kändes det som om man höll på att skita på sig...ursäkta ordvalet. Även som de skulle sprätta upp ändtarmen...fy fasiken säger jag bara. Sen började sprutsticken och de kändes ordentligt flera gånger och jag sa till och fick då mer smärtstillande, tror de sprutade in lugnade också då jag började gråta i mitten för att de gjorde ont då de slet och drog och höll på, inte jätteont men det var otroligt jobbigt. Sen kände jag av när de sydde också men det var en baggis mot de andra innan. De var super rara hela tiden och sprutade in det de ansåg mig behöva, klappade på mig och frågade hur det gick. Tog av syrgasmasken för att klia mig på näsan...ja jag höll på att bli tokigt av vad den kliade hela tiden.
 
Sen låg jag på uppvaket en kvart men sov aldrig, sen in på avdelningen och fick macka och saft som jag drack glas efter glas för att kunna kissa lättare då utspädd urin inte svider lika mycket.
 
Fick äta 12.15 och bälgade saft för att kunna kissa. Sture kom kl 1 och strax efter 2 gick jag in på toaletten. Det kändes ingenting och det kom en del kiss, men sved gjorde det inte alls. Så kl 3 var jag hemma i min egen säng igen. Mådde otroligt illa på väg hem i bilen så en hink bredvis sängen och en kall trasa på huvudet gjorde att jag somnade omgående och sov fram tills kl 17.30
 
Det kanske låter illa men det gjorde aldrig så ont att jag inte stod ut med det, mest obehaglig av att vara vaken, men det gjorde tillräckligt ont  för att säga till och få mer smärtstillande som verkade omgående.
 
 
Hade ingen kamera med mig p.g.a. att det stod foto förbud i entrén men när vi åkte hissen ned fiskade Sture upp min kamera. Men det kunde han väl gjort på avdelningen så jag fick en bild mig i sängen etc.
 
Bilder i garaget på sös och på vägen hem.
 
 
 
 
Vägen hem, ser ni stadshuset?
 
 
Gamla stan på andra sidan
 
 
Ännu närmare stadshuset
 
 
Ännu närmare.
 
 
Men jösses Sture flytta på dig vill ha en bra bild nu för här gifte vi ju oss.
 
 
Titta vatten och söders höjders på andra sidan.
 
 
Sen fick vi köra lite åt sidan för det kom brandbilar med sirenerna på och en polisbil. Vid vattnet på Norrmälarstrand stod en drös ambulanser, brandbilar och polisbilar. Fick en liten bild på detta, men Stures huvud var i vägen. han ville inte alls ducka lite????
 
 
Mitt armband som jag vik på sjukhuset
 
 
Hur jag mår nu? Bättre för igår kunde jag knappt röra mig då det känns som en fruktansvärd träningsvärk i båda låren och i ljumskarna. Det är helt normal då de går in i en del av lårmuskeln. Kunde knappt sitta ned, men idag går det bättre att sitta och röra sig. Som ni kanske förstår efter detta långa inlägg.
Uppe med tuppen men somnade strax efter kl 21 igår.
 
Middagen igår vart snabbmat för jag mådde inte alls illa när jag vaknade utan var riktigt hungrig.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Celine Naminah

Isch.... På mig skulle de aldrig få göra ngt dyligt då jag är vaken... Aldrig... Klarar ju itt ens av en vanli gynundersökning... De har de gjort direkt efter samtliga förlossningar.

Svar: Om man kan undvika att bli sövd när man har astma så är det bra. Därför gick jag med på lokalbedövning då jag även hade det vid aborten och det var inte alls otäckt eller jobbigt eller gjorde ont
kerstin Persson

2013-03-12 @ 08:40:14
URL: http://aspieblogg.se
Postat av: Celine Naminah

Hmmm... Tja... Men det finns flera delar än astma att ta med i beslutet som prykisk hälsa och ångest. :-)

Svar: Självklart. Men jag gjorde valet p.g.a. att jag har astma. jag hade valt att bli sövd om jag vetat hur obehagligt det var, det visste jag inte innan tyvärr.
kerstin Persson

2013-03-12 @ 10:59:01
URL: http://aspieblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0