En Räkcocktail steg för steg!
Så nu ligger tomaterna i marinaden. Nu fotar vi från början så att ni inte missar en enda detalj av härligheten. isländsk räkcocktail.
Här har vi tomaterna i durkslaget som snart ska föras ned i kokande vatten i 5 sekunder. Kylas av och sen ska skalet dras av.
Här ligger tomaterna nu i olja, vinäger, salt, peppar, purjolök och persilja och får gotta till sig i kylen några timmar.
Här ligger tinade räkor som senare ska skalas.
Sen ska vi göra dressingen, receptet finner ni i tidigare blogg idag.
Verkar ha full koll än så länge iallafall.
Påminn mig när vi sätter oss till bords att jag ska fota cocktailen innan vi börjar äta av den.
Annars så fasiken äter vi den imorgon också men då behöver jag handla räkor, sallad, tomater och creme fraiche också. Lite onödigt och tänk om jag glömmer att fota imorgon också...hemska tanke.
Kommentarer
Postat av: Marie
De marinerade tomaterna ser mumsiga ut, till annat än räkcocktail... inte min favorit även om jag älskar räkor! Tycker räkcocktail förstör räkorna, men tomattipset skall användas! :)
Svar:
kerstin Persson
Postat av: Marie
Eftersom jag är lite kräsen av mig när det gäller skaldjur äter jag bara färska räkor (inte frysta eller burkräkor) och då har jag en liten klick majonäs att doppa dem i, inget annat - ibland ett rostat bröd till men ändå så mycket räkor att det blir ett berg på.
Tvingas jag äta frysta eller burk bryr jag mig inte hur de serveras för det är inte riktiga räkor för mig och smakar inte riktigt.
Tror grejen med cocktail tidigare förstördes av den läskiga såsen som det blandades typ Heinz ketchup eller chilisås i och det skar sig mot räkrumporna tyckte jag.
Svar:
kerstin Persson
Trackback