Tigerkvinnan!

Nu har jag läst ut boken Tigerkvinnan. Men det fanns ett fel i den man visste från början vem som sände boken anonymt och vykortet. Man visste inte personen, men man förstod vad det var för sorts person och vart huvudpersonen träffat denne. Men trots det så var boken läsvärd och spännande.
Gillade inte heller analysen om förskolepedagogerna och att författaren använde ordet dagis. Boken är rätt ny och då bör författaren kunna använda ordet förskola. Nummer två som jag inte gillade var:
Att förskolepedagogerna inte har koll att de kanske står och fikar och inte kollar barnen.
 
De har koll jag lovar det, men barn är snabba det vet alla. Är man tre pedagoger på 19 barn ute på gården så kan man inte ha enskild koll på alla barn hela tiden. Man cirkulerar, pratar med barnen, leker med dem, tröstar dem mm mm. Om ett barn försvinner upptäcker man det väldigt fort då man räknar barnen då och då även om man är kvar på gården. Man frågar snabbt övriga pedagoger om de sett t.ex. Kalle. Vissa barn är rymmare och de har pedagogerna extra koll på, då även andra avdelningars pedagoger. Man samarbetar alla när man är på gården. Är det fler avdelningar ute är man visserligen fler pedagoger men också fler barn.
 
Sen säger många att pedagogerna bara står i en klunga och pratar och kanske skrattar. Visst det händer men nästan alltid pratar de om barnen. Något som hänt, något man vill att alla ska ha koll på. Man vill förmedla de andra pedagogerna om något som är viktigt innan man går hem.  Eller hur man ska lägga upp verksamheten, vad man ska göra etc. Allt som oftast rör det verksamheten och sällan något privat. visst det slinker in det med men då när man har färre barn och är många pedagoger på gården.
 
Vill ni läsa mer om boken så kan ni göra det i det inlägg som jag skrev igår tryck bara på bilden under.
 
 
Började läsa boken i onsdags men då bara 15 sidor så man kan säga att jag läste ut denna på 2 dagar också. Så som boken om Morgan Alling som jag började på i tisdags och läste ut dagen efter.
Började läsa 05.30 imorse och var klar strax över 08. Nu ska jag fixa lite här hemma och äta fukost och läsa DN.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0