Skuggbarn!

Har ni läst boken Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann? Jag läste ut den igår och den rekommenderar jag verkligen. Inte för att jag gillar när de blandar mellan nu och dåtid, men den var bra. Komisk, härligt skriven, festlig...ja läs den det är svårt att förklara ytan att avslöja för mycket.
Fick den i julklapp från jobbet 2010 men aldrig känt för att läsa boken. En granne rekommenderade den för några veckor sen och eftersom den bara legat och skräpat hemma hos mig så öppnade jag den och började att läsa.
 
 
Boken handlar om:
 
 
Efter ett långt och synnerligen händelserikt liv hamnar Allan Karlsson på det äldrehem han tänker ska bli hans sista anhalt på jorden. Problemet är bara att hälsan vägrar ge vika, och en dag bär det sig inte bättre än att det är dags för honom att fylla tresiffrigt. Pompa och ståt väntar, med kommunalråd och lokaltidning på plats. Ett spektakel så oönskat av Allan att han i stället kliver ut genom fönstret. Därmed är han på rymmen från sitt eget födelsedagskalas. I hastigheten råkar Allan få med sig en väska som han bara skulle vakta ett slag och strax har han både tjuvar och poliser efter sig.

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann handlar om en månadslång jakt genom Sverige på Allan och hans nyfunna vänner. Men boken är också en resa genom 1900-talet - den oändligt sorglöse Allan Karlssons livsresa.
Hur kommer det sig egentligen att Allan äter middag med blivande presidenten Truman? Och får lift med förre premiärministern Churchill? Och åker flodbåt med ordförande Maos unga hustru? Eller för den delen att han tillbringar flera månader med att vandra över Himalaya?
Trots att Allan är fullständigt ointresserad av politik och religion tycks han ha påverkat de flesta av det förra seklets stora händelser i världen. I hundra år gjorde Allan Karlsson världen osäker, bara genom att vara. Och nu är han lös igen.
 
Nu ska jag börja och läsa Carolina Engvalls bok Skuggbarn. Har läst hennes tidigare böcker 14 år och till salu och Skamfläck som handlar bla om barn som säljer sex.
 
Tryck på¨böckerna för att läsa om handlingen.
 
      
 
 
 
 
 
 

Linda var mellanstadieflickan som blev kär. Den tjugo år äldre mannen lovade henne guld och gröna skogar bara hon träffade några kompisar till honom först. Fram tills Linda var 16 år sålde hennes stora kärlek henne till män för sadistiskt sex.

Sara hade en trygg och kärleksfull uppväxt men när hennes äldre bror drabbades av cancer hade föräldrarna inte längre tid för Sara och hennes känslor. Som 13-åring började Sara döva livet med sprit och knark. För att ytterligare stänga av kroppen började hon sälja sex. Föräldrarna märkte inget. Skolan märkte inget. Och när hon till slut försökte få hjälp var det ingen som trodde på henne.

Johanna hade alltid varit den duktiga flickan. Hon hade aldrig varit kär, aldrig festat, men när skolans snyggaste kille började uppvakta henne föll hon pladask. När han och hans kompisar sedan våldtog henne upprepade gånger kände hon avsky mot sin kropp. Därför fortsatte hon att ge bort den till andra, för att skada sig själv.

Det finns ett okänt antal barn i Sverige som säljer sex till vuxna. Ju yngre desto bättre. Det finns också barn som säljs vidare av andra för sex. Den inhemska människohandeln är för många okänd, men att det finns svenska barn som säljs för sex är den bittra verkligheten. Barn som skäms och är rädda för att inte blir trodda och därför håller tyst.
 
Nu ska jag äta frukost sen lägga mig ned och börja läsa.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Celine Naminah

Om du ville ha hjälp att fixa en ny header till din blogg så skicka mig ett mail på [email protected] med info om vad du vill ha samt eventuell bild/bilder och vad du vill ha för text.

Svar: Problemet är att jag inte kan bestämma mig för vilka kort jag vill ha. jag la ilsket alt på is när jag velade fram och tillbaka. men självklart vill jag fortfarande ha hjälp. Ska försöka sätta mig ned igen och kolla bilderna.
kerstin Persson

2013-07-31 @ 13:21:45
URL: http://aspieblogg.se
Postat av: Celine Naminah

Fyra bilder är inget problem att få in. Vill du ha fler så blir det pilligare och headern tar längre tid att ladda. =)

Svar: Okej fyra bilder har jag faktiskt tänkt, lustigt att du skrev just det.
kerstin Persson

2013-07-31 @ 20:18:18
URL: http://aspieblogg.se
Postat av: Celine Naminah

*ler* Ska se vad jag kan få till... Kollar på det i morgon. Men jag loggar in en snabbis sent ikväll, efter 23 och plockar måtten på headern du har nu.

Svar: Då sov jag redan. Såg först nu att du skulle logga in :)
kerstin Persson

2013-08-01 @ 17:19:41
URL: http://aspieblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0