Annandagjul.

Annandagjul idag och Sture är åter på jobbet. Idag hade jag velat julshoppa lite på mellandagsrean ute på Brisak på Värmdö. Men som mamma sa igår så har vi väl tillräckligt med julsaker. Jag tycker att man aldrig kan få nog av tomtar mm.
Men det får bli handling en annan dag istället. Jag är trött på choklad och allt vad det heter, Nu vill jag ha frukt. Mango, charonfrukter, litchiplommon, vindruvor, psysalis ja exotiska frukter är jag sugen på.
 
Denna öppnade vi igår till tv:n.
 
 
 
Visst var det gott men inte ljuvligt gott som det kan vara att äta choklad när man då inte ätit för mycket innan.
 
 
 
 
Igår spelade vi in Så mycket bättre återträffen edtersom Sture går och lägger sig nio då han ska upp vid fyra.
Vi ska se den på fredagskväll istället då det int eär något vi vill se. Vi såg på Sveriges gårdar igår, men jag tror inte de vinner. Man måste ju ha en sådan där maskin som vacuumpackar köttet. Sen maskinen han kokar det i behövs ju inte man kan ställa en bytta med vatten i ugnen och ställa den på 60 grader. Gulbeterna i förrgår var bättre, ska göra de vegetariska biffarna som verkade väldigt goda.
Färdigköpta är så torra och tråkiga. Har smakat de färdiga på jobbet.
 
 
Ikväll är det bröllop i tv, en bonde från Bonde söker fru ska gifta sig. Vet hur han ser ut och vad han heter men orkar inte gå och hämta tidningen. Klockan åtta på fyran ikväll är programmet.
Vad säger ni ska jag slå till med Saffranspannkaka idag eller ska jag göra den imorgon? Nej det får bli tills imorgon, Det skulle ju bli pasta och köttbullar till middag idag. Jag är mest orolig för att jag ska bränna mjölken när jag gör grötensmeten då det ska sjuda i 40 minuter, men när jag gör stuvade makaroner så får det ju sjuda i 30 minuter och jag rör om då och då.
Äsch det blir nog bra ska ni se. Äkta Gotländs saffranspannkaka det ni. Görs imorgon.
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Yvonne

Om du ser till att sänka värmen samtidigt som mjölken nästan kokar upp och då häller du ner risgrynen och saltet. Sedan får det sjuda långsamt och du rör om då och då. Då bränner du inte vid mjölken.

Svar: Tackar så ska jag göra och det är ju samma som jag gör med de stuvade makaronerna.Imorgon om inte något annat inträffar så ska jag göra saffranspannkakan.
kerstin Persson

2013-12-26 @ 08:36:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0