Läkare, läkare och mera läkare!!!

Jag har talförbud. Läkaren ringde mig på arbetet i tisdags och sa med en gång när han hörde mig att talförbud gällde. Fick en tid dagen efter hos honom, där visades det en hög sänka och att det rosslade lite i lungorna+bakterier. Men han är säker på att infektionen satt sig på stämbandet pga att det låter så när jag pratar.
Fick antibiotika +cocillana. Hm den medicinen smakar inte alls som en cocktail som stavningsprogrammet vill få cocillana till :-).
 
Är inte rösten okey på Måndag ska jag återkomma till honom. Han sa även åt mig att lägga jobbet åt sidan, inte tänka på alla måsten och föräldramöten och personalbrist. Utan föröka inse att sköter jag mig inte så kan rösten försämras. Håller tyst så gott det går men Sture är usel på teckenspråk, får väl använda papper och penna mera.
 
Idag har jag en läkartid på Octaviakliniken på Södermalm angående min eventuelle kommande operation. Ska ha med mig papper med en massa frågor som jag ska ha svarat på+måttabellen av urin under två dygn+urinprov.
 
Ja jag skäms inte längre att skriva det eller prata om det pga att en arbetskamrat gjorde samma operation i våras. Jag lider av inkontinens.
När hon berättade vad hon skulle opereras för så ringde jag min gynekolog dagen efter och fick en tid. Där trodde ju hon på myom och skickade mig på Ultraljud som jag gjorde den 25 Juli och det visade ju inga konstigheter som jag redan skrivit om.
Sen fick jag då den här tiden, nja fick egentligen tid den 20 September kl 9.30 men ändrade tiden till 15.30 för jobbets skull.
Lite uppdatering på vad som händer just nu.
 
Nu ska jag lägga mig och soffa efter jag tagit en macka och antibiotikan+cocktailen :-)
 
Bjuder på en söt bild som jag tog i Helsingborg på  tropikariet i Helsingborg 2008.
 
 
Läs mer HÄR
 
 

Kommentarer
Postat av: Celine - Tävla i min blogg

Mmm.. själv nöjer jag mig med lite kraftigare "blöjor" som jag även kan ha då mensen kommer... Det är nämligen rätt hopplöst att nysa och så e byxorna våta typ...

Men operation... Näää.. inte nu.. Får se senare...

Svar: Jag ska kontakta gyn igen om min kraftiga mens, fick tabletter men tycker inte de hjälper 100%.jag är jätteglad för att jag ska få operation så man slipper alla dyra bindor dagligen.
kerstin olsson

2012-10-17 @ 15:17:27
URL: http://phantazia.blogg.se
Postat av: Celine - Tävla i min blogg

Jag får mina bindor hemskickade i kartonger. Har fått Cyklokapron brus som hjälper mig en del med mensen.

Svar: Cyklonova heter mina, men tycker inte att de hjälper särskilt mycket. Jag får köpa mina tena bindor själv och de kostar ca 50 kr för 12-16 stycken.
kerstin olsson

2012-10-17 @ 17:50:01
URL: http://phantazia.blogg.se
Postat av: Celine - Tävla i min blogg

Hmmm... Har du varit till läkarstationen och bett om inkontinensskydd då? Jaag får dem hemskickade gratis eftersom de är hjälpmedel som underlättar min vardag. Likaså nättrosorna eftersom att mina egna är för små för att hålla bindorna bra på plats.

Svar: Jag var som sagt hos min gynekolog och berättade hur jobbigt jag hade med riklig mens och min inkontinens och hur dyrt det var med skydd. Hon sa inget att man kunde få detta gratis. har du fått det utrett att detta underlättar din vardag, för det är ju många kvinnor som har riklig men eller lider av inkontinens och de får ju inte bindor grattis. du är den första jag hört som får det.Inget sa dom heller när jag var till sjukhuset och fick okey för operation trotts att jag påpekade antal bindor och kostnaden etc.
kerstin olsson

2012-10-18 @ 06:52:37
URL: http://phantazia.blogg.se
Postat av: Celine - Tävla i min blogg

Jag får inte för mensen. Jag får för inkontinens. Men jag använder inkontinensskydd även till mens. =) Har upptäckt att pm man ber om skydd för mens så är det kalla handen. Men ör inkontinens är det en annan sak om man upplever att man har problem med det och att ddet begränsar vardagen. Utan skydden går jag inte ens till brevlådan.

Har fått utrett...

Svar: När de vet hur jobbigt jag har med min inkontinens så borde de ha föreslagit att dessa skydd kunde man få gratis om det fanns gratis. jag ha rju varit hos specialist och fått kalrt för operation. men antagligen så finns inte skydden gratis här i Stockholm för fanns de de så borde läkaren jag var hos vetat om det.
kerstin olsson

2012-10-18 @ 18:39:27
URL: http://phantazia.blogg.se
Postat av: Celine - Tävla i min blogg

Sv - De finns gratis i sthlm. Både min farmor och moster har fått i sthlm. Men man ¨måste själv gå till distriktssköterskan (de är de som håller i det, inte läkarna) och fråga efter det.

Svar: Då ska jag göra det. men tycker väl iallfall att sjukhuset som ska operera mig ska informera om detta. Men nu ska det ju snart bli operation, synd att man inte vetat detta innan. men jag är inte utredd hos min läkarmottagning utan utredd efter remiss från gyn till sjukhuset.
kerstin olsson

2012-10-19 @ 18:08:43
URL: http://phantazia.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0