Full rulle på annandagen!

Här kommer det vi shoppat idag.
  1. netonnet
  2. prydnadsaffär i Veddesta centrum
  3. Rusta
  4. Toys a rus
  5. jula
  6. City Gross
Först fick vi sopa av mängder med snö från bilen.
 
 
Guldhamster i en zoo affär jag ville så gärna gå in och kika
 
  Dvärgmus
 
 
En femma styck en glasgran och en ängelnalle med rosa hjärta Rusta.
 
 
Tomtar på rusta
 
 
 
Rolf Lidberg troll. Halva priset så 398 kromor i butiken i veddastya. Köper du dessa på nätet ur Lidbergs butik är nog priset minst 1200 kronor.
 
 
Lite filmer på rea. Netonnet

 
Netonnet
 
Netonnet. Toys a rus och Jula
 
Här hamnade tomtarna
 
 
 
Nu ska vi vila lite innan middagen.
 

Kommentarer
Postat av: Celine Naminah - Julkoma

Ser att du köpt Ludo. =)

Svar: Nä Fia heter det på svenska :-)
kerstin Persson

2012-12-26 @ 18:51:38
URL: http://phantazia.blogg.se
Postat av: Marie

Tipsar om denna sida, för dig som gillar trollen: http://www.presentproffset.se/trollsamlarfigurer-c-59.html?osCsid=ffa42382310af7a96151e090d62c6130

Svar: Har varit där inne förr men jösses vad de sänkt priserna där. Har varit in i hans egen shop och där kostar figurerna mycket mera, samma här i Stockholm.Köpte till retstickan.
kerstin Persson

2012-12-26 @ 19:47:03
URL: http://minsmalavag.blogspot.com
Postat av: Celine Naminah - Julkoma

Nope!!! Spelplanen du har tillhör Ludo, har själv haft det. Fia planen är väldigt lik men med en ruta indre och utan stjärnor och jordglobar.

Svar: Ludo är den danska versionen av fia och ska levereras med fyra tärningar och i denna fick vi enbart en. Detta ord används även för Fia spel utomlands. På asken stod det Fiaspel och vi spelar som vanligt, det där med glober och stjärnor hoppar vi över. Lika många steg på planen och till mål som vanligt Fia bara att stegen är kvadratiska.
kerstin Persson

2012-12-28 @ 00:27:47
URL: http://phantazia.blogg.se
Postat av: Celine Naminah - Julkoma

På fiaspel då jag var liten gic man ut på rutan utanför bået. Det gör man inte på det brädet du har. På ditt bår du ut på rutan 2. Första rutan för röd färg är blå på ditt bräde. Ett bräde ed stjärnor och jordglobar är ett Ludobräde sen spelar det ingen roll om man spelar med fiaregler eller inte. Ett Ludo bräde är ett Ludo bräde... Jag har också haft ett sådant... Det är rent skitasvårt att få tag i riktiga fiaspels bräden numera. Det säljs nästan bara Ludobräden.

Svar: Brädet är som jag sa exakt samma som Fia dock med kvadratiska rutor man går ut på ruta ett vid sitt eget bås vid en etta eller så tar man ut två vid en sexa på ruta ett. Även vid Ludo reglerna går du ut på ruta ett inte två. Det ser ut som vårt fiaspel som är sönder dock då med kvadratiska rutor. http://sv.wikipedia.org/wiki/Fia_%28br%C3%A4dspel%29
kerstin Persson

2012-12-28 @ 10:53:11
URL: http://phantazia.blogg.se
Postat av: Celine Naminah - Julkoma

Jaja.... Jag tror vi får enas om att vi är oense här för det där brädet du har ser exakt ut son vårt Ludobräde, inte som fiabrädet jag hade sm barn.

Tittar du på denna länk så ser du en bild på vad som för mig är ett klassiskt Fia bräde: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/91/Menschenaergern.svg/250px-Menschenaergern.svg.png

Svar: Ja vi är nog oense men på asken står det Fia med knuff och när man googlar så står det att det engelska ordet för Fia är Ludo. Det är inget klassisk Fia bräda det har jag aldrig sagt, men det är ett Fia bräde med skillnad på kvadratiska rutor och att man kan spela med även med stjärnor och globar om man vill som det står i regelboken.
kerstin Persson

2012-12-28 @ 15:32:48
URL: http://phantazia.blogg.se
Postat av: Celine Naminah - Julkoma

Såg att länken du hänvisar till har exakt samma bräde so för mig är ett vanligt klassiskt fiabräde. På den är det en ruta mindre. Går du ut sex steg på brädet på länken så hinner du svänge en gång, går du ut sex steg på Ludobrädet så står du fortfarande på raksträcka.

Om stegen är runda eller fyrkantiga spelar mi mindre roll så länge man kommer lika långt vilket man inte gör.

Svar: På mitt bräde så svänger du på sjätte steget räkna på kortet jag lagt upp så ser du det.Så då är det ett Fia spel.
kerstin Persson

2012-12-28 @ 15:36:12
URL: http://phantazia.blogg.se
Postat av: Celine Naminah - Julkoma

Jadu... Jag tror inte vi kommer längre här... Tittar jag på ditt kort på ditt bräde så vist står det fia, det ser jag. Men inte sjutton sväger man på sex steg, först på sju då jag räknar... en men... ser iaf mer ut som Ludo än fia...

Svar: Det är två spel i ett så det har väl valt att döpa det till Fia men man kan även spela med andra regler.
kerstin Persson

2012-12-28 @ 19:18:01
URL: http://phantazia.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0