Torsdag!



Först börjar jag med att lägga ut en bild från helgen.
Middagen bestod av fläskfile, pommes och kantarellstuvning.



En arbetskollega har varit i Värmland och plockat massor av höstkantareller så jag fick en stor påse.


Vi fortsätter på tråden höstkantareller tycker jag.
Igår tog vi en promenad med barnen i skogen, de gick balansgång, klättrade på stenar, hittade en snigel, åt blåbär och letade höstkantareller med oss pedagoger.
Kolla in vad vi hittade.





Ser härligt ut va?
Idag ska vi rensa dessa svampar och steka upp dem. Barnen ska få provsmaka till mellanmålet.


Mindre härligt är väl denna:



Tyvärr inga av de härliga bilderna på barnen får ni se men jag får inte lägga upp dem på nätet då inte föräldrarna godkänt det.

Nu ska jag faktiskt gör mig i ordning och sen äta frukost.




Kommentarer
Postat av: Marie

Vad tyckte barnen om svamparna? Själv tycker jag inte om svamp alls, förutom champinjoner (för de tycker jag inte smakar något direkt), men alla andra verkar älska det och mamma är värsta skogsmullen i de värmländska skogarna och fyller två frysboxar varje sommar/höst med kantareller och trattkantareller/höstkantareller. Jag visade dock för mamma redan från första början jag fick smaka svamp att jag inte gillade det och det hjälpte inte att hon försökte gömma det i mat, torka och ha som pulver i såser osv... jag kände direkt att det var svamp i och vägrade äta - så hon gav upp och insåg att jag verkligen inte tycker om smaken ;)

2011-10-27 @ 21:22:37
URL: http://minsmalavag.blogspot.com
Postat av: Marie

SV: Gällande Stockholm - Jag ska ge det en chans till... När det blir sommar, grönt och fint och trevligt väder ska jag besöka Stockholm igen och utforska nåt annat än bara shoppinggatan/gatorna där alla verkar fastna.



Jag älskar vatten så en skärgårdstur kanske skulle vara mysigt. Såg nåt matlagningsprogram där de var på en restaurang på någon skärgårdsö och det såg väldigt trevligt ut - frågan är hur handikappsanpassat det är så jag kan få gubben med mig.



Har flera år funderat på att åka till Skansen på julmarknad också och eftersom gubben ska vara i Stockholm även i december kanske jag kan åka med honom då och hoppas att vädret tillåter att strosa runt där och titta.



MEN att ta bilen till och in i stan var väl, helt ärligt, inte det smartaste jag gjort det senaste året ;) man får lära av sina misstag :)

2011-10-27 @ 21:30:01
URL: http://minsmalavag.blogspot.com
Postat av: Marie

Glömde receptet på älgfärsbullarna...



500 g älgfärs

ca 500 g nöt eller fläskfärs

1-2 hackade gula lökar

en skvätt kalvfond

en skvätt grädde

Salt, peppar efter tycke och smak

mortlade enbär (jag hade 5 st i smeten tror jag)



Blanda smeten och låt den stå till sig lite så smakerna kommer fram ordentligt.



Rulla till bullar och stek dem som vanliga köttbullar, häll på vatten när de fått stekyta och låt dem blir färdiga genom kokning. Jag la i ett par lagerblad och några hela enbär i vätskan/buljongen som blev när det kokade.



När köttbullarna kokat klart har du i en eller ett par matskedar vinbärsgelé, en tesked grovkornig senap, lite soja och grädde. Smaka av och krydda eventuellt lite till. Avsluta med att ha i lite hackad persilja (färsk eller frusen).



Jag slängde även i lite hela vinbär från frysen, men det var mer för att det skulle se lite fint ut, inte så mycket för smaken.



----



Nu har jag nog terrat din blogg med kommentarer klart för idag ;)

2011-10-27 @ 21:55:24
URL: http://minsmalavag.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0