Kalla fakta!

Åt en jättegod middag igår.
Veglasange. Krossade tomater blandas med hackad lök och rivna morötter och får koka en stund. Lägg lite av röran i botten på en form sedan lasangeplattorna. Bred på keso och lägg på bladspenat, häll på restan av röran och strö över ost. Så himla himla gott är det.






Såg ni Kalla fakta igår om bristen på uppsyn i förskolorna?

Flera saker var hemska men vad jag reagerade negativt på var att barnen var på baksidan utan uppsyn. Barn smiter lätt och är det många barn så som vid stängningar då det kanske bara är två pedagoger ute på gården då kan ett barn lätt smita till baksidan utan att pedagogen ser det.

Att dela på sig då blir det för många barn att ensam ha uppsyn över, särskilt om de är små barn. Lösningen skulle vara ett staket med grind så att barnen vid en viss tid bara kan vistas på framsidan. Men brist i uppsyn är det inte för man har inte ögon i nacken. Räcker med att ett barn ramlar och man tröstar,den andre pedagogen får då ha uppsikt på den skara som leker, då smiter ett barn tyst och smygandes för att leka på baksidan.
Så den biten köper jag inte som de tog upp igår. För inga pedagoger skulle tillåta att barnen lekte själva på baksidan.

Pojken som dog var hemskt, man lämnar inte barnen på gården för att hämta posten. Då tar man med sig alla barnen eller tar med sig alla fram till grinden, för det såg ut som om brevlådan låg precis utanför förskolestaketet. Sen av med hjälmen när det blir andra lekar än pulkåkning eller pedagogen vet med sig att den inte för några minuter kan ha full uppsikt över alla barnen. tex vid brist på personal eller en pedagog ska gå på toaletten.

När mina barn var små så hade de en baksida på förskolegården där en stor rolig rutschkana fanns. Barnen smet dit flera gånger, men oftast fanns en pedagog där. Men på eftermiddagen så blev det färre pedagoger och då var det framsidan som gällde.

Tror de flesta förskolor har bra uppsikt, räknar barnen flera gånger så att man har alla under uppsikt, märker fort om det saknas någon och vet snabbt vart barnet kan ha tagit vägen.
Vi gör det iallafall.
Sen lösningen är enkel...ett staket så att barnen inte kan vistas någonsin utan uppsikt på baksidan. Många förskolegårdar har en baksida och då ska det självklart finnas ett staket som skiljer fram och baksida åt.


Sen vet jag att många går förbi förskolegårdar och kanske ser ett barn utan uppsikt eller det verkar som om barnet inte har någon uppsikt över sig, nästa dag samma sak och personen dömmer då med en gång att pedagogerna aldrig har uppsikt. Men så är det inte, barnet kanske var själv i en minut, just den minuten personen passerade förskolegården. Eller så hade pedagogerna uppsikt för ibland har man nästan ögon i nacken, men det märks inte fram till utomstående som går förbi gården.

Sen en sak till. Det är för många barn och för få personal/avdelning idag på förskolorna. Men det kan inte vi pedagoger bestämma över, för det bestämmer politikerna över. Men vi gör det allra bästa av situationen så att era barn ska vara säkra fullt ut i förskolan medans ni arbetar och även få den pedagogik de behöver.
Jag lovar att vi inte lär era barn siffror och medans vi gör det så brister vi i säkerheten och uppsikten över barnen.
Lät så nästan när en föräldrar yttrade sig igår: Jag struntar om han lär sig att räkna för säkerheten är viktigare.
Sen bristerna som togs upp bla på att det inte fanns petskydd i kontakterna eller nedfallande grenar etc är en brist på säkerheten och de borde åtgärdas omgående.

Nog om detta.
Ha en bra dag så återkommer jag igen!


Kika på klippet under.Intervju med förskoleminister Nyamko Sabuni på tv fyra nyheterna.
Helt fel lagen borde ändras anser jag.



Här är hela programmer Kalla fakta från igår se det och lägg in era åsikter:


Kommentarer
Postat av: Celine Naminah

Vad för frågor vill du att jag ska svara på då? Det är inte jag som gjort skylten, hittade den på facebook. Reagerade själv på stavfelen, visade för mannen som sade att stavfelen var medvetna från den som gjort det och att det kallades ironi, vad nu det är för något. Tänk å att jag har AS. =)

2011-11-03 @ 09:15:48
URL: http://phantazia.blogg.se/
Postat av: Celine Naminah

Låter gott. Vem av er var det som kom på att ni skulle göra vegetarisk?

2011-11-08 @ 19:01:49
URL: http://phantazia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0