Promenerat!

Nu är vi hemkomna efter en två timmars lång promenad. Först till Råcksta träsk och Råcksta begravningsplats. satte en bukett vitsippor på morfars och mormors grav pga att min morfar skulle ha fyllt 109 år igår.
Sen fortsatte vi till Kvarnvikens kvarn, Kvarnvikens båtklubb och den fina promenadstigen fram till Blackebergs sjukhus område.Sen kom depressionen. Nedanför borgen är det skog sen en skogsstig och sen Blackebergs vackra sjukhusområde. Glöm det ena änden är nu ett kalhygge och även den andre änden det ser rent av för jävligt ut. Sen att döpa det till Ängby park???? Det ligger mitt i Blackeberg och sen döpa höjden till Ängby höjden???? Ligger mitt i Blackeberg och det finns redan en Ängbyhöjd i Södra Ängby på Ängbyvägen!!!!


Nu får ni en guidening av hur vi gick bildvis:



Krukan utanför mina föräldrars port där vi lämnade en dvd film allra först





































Detta var en vacker äng fylld av fruktträd innan detta fruktansvärda nybygge började.


'
Ser ni runda huset och det huset längst bak i mitten som heter Klocktornet. Där är filmen tagen ifrån det andra kalhygget som ligger snett bredvid Klockhuset. Ni kommer att se filmen senare i detta inlägg.



uppifrån borgen bakom mig skogsparti, skogsväg och det äckliga kalhygget över...suck!





Zoomar in på andra sidan Mälaren

























Ljunglöfska slottet (Hotellet i Julkalendern Gyllene Knorren)





Fontän







Kalhygget. Vi kunde inte ens gå parkvägen upp Mot Blackeberg centrum pga avspärrningarna. Ni som känner till Blackeberg så är det vid buss stationen längst in vid vändplanen och Klockhuset som detta ligger. Snyft allt grönområde bort och upp med hus som enbart rika har råd att bo i  och döp om en bit av Blackeberg till Ängby park och Ängbyhöjden.
Det heter Blackebergs park och Blackebergs höjden.






Ett kärlekspar i Blackeberg


Kommentarer
Postat av: Yvonne

Vad trist att skogen skulle förstöras, det var så fint där. Håller med om att Ängby skall väl inget i Blackeberg heta, någon ordning måste det vara! Skall det bli lyxbostäder där?

2011-05-09 @ 21:39:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0