Onsdag morgon!

Vaknade med huvudvärk och ont i bihålorna. Feber? Ja jag tog den normalt ligger jag på ca 36,2 nu hade jag 37,7 så lite är det. Så det är inte så konstigt att man sitter här  så tidigt och väntar på att Alvedonen ska verka
Om jag inte känner mig bättre fram till lunch så ringer jag chefen och talar om som det är och att jag kommer först på Måndag, vill blir riktigt frisk innan jag går annars kommer skiten ofta tillbaka.
Ingen som tackar än ändå om man går sjuk till jobbet, så varför riskera smitta andra och inte orka helt och hållet då?

Läste denna artikeln på aftonbladet nyss och det känns skönt att Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet reagerar. Reinfeldt lovade fler jobb eller att fler skulle få jobb men så har det inte alls blivit. Det är att lura till sig röster vilket jag också skrev om då. Han tar från de fattiga och ger till det rika. Tillräcklig med undersökningar har visat att de rikare blir rikare och de fattiga fattigare. Dom åtgärder han gör gynnar enbart höginkomsttagare. De svaga blir svagare och fattigare, de utförsäkras får jobba mer eller mindre gratis.
Nej Moderaterna har misslyckats totalt.

Hoppas vi får skifte i nästa val bort med Högern!!!!!


Normal text Stor text Extra stor text
”Inte en dag för tidigt” Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet vill förhindra att fler hamnar i Fas 3 – det kritiserade system där folk får arbeta utan lön eller placeras i ren förvaring och får göra meningslösa uppgifter. Från vänster Josefin Brink (V), Ylva Johansson (S) och Mehmet Kaplan (MP) som är ledamöter i arbetsmarknadsutskottet. ”Inte en dag för tidigt” Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet vill förhindra att fler hamnar i Fas 3 – det kritiserade system där folk får arbeta utan lön eller placeras i ren förvaring och får göra meningslösa uppgifter. Från vänster Josefin Brink (V), Ylva Johansson (S) och Mehmet Kaplan (MP) som är ledamöter i arbetsmarknadsutskottet. Foto: Ulf Höjer

Reinfeldt är svaret
skyldig om Fas 3

”Så många som 47 procent av de 26 000 som idag befinner sig i Fas 3 utför riktiga jobb. Men utan att få betalt.”

I går förklarade Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet sin ambition att ta ett initiativ i riksdagens  arbetsmarknadsutskott för att förhindra att fler hamnar i Fas 3 i jobb- och utvecklingsgarantin.

Det är inte en dag för tidigt.

I går avslöjades det också att Försvarsmakten använt deltagare i Fas 3 till att sköta bland annat vaktmästarsysslor och som statister på stridsövningar. Därmed har man tagit in gratis arbetskraft för att ersätta riktiga jobb och till och med värnpliktigas uppgifter.

Kritiserat system

Det är inte första gången systemet får kritik för sin märkliga utformning.

Långtidsarbetslösa placeras inom ramen för Fas 3 hos företag och organisationer. De ska erbjudas sysselsättning som är samhällsnyttig, men inte konkurrerar med riktiga jobb. Vissa placeras i ren förvaring, där de tvingas måla om redan målade stolar eller virka utan garn.

Ersättningen är blygsam, från a-kassan i bästa fall, annars socialbidrag. Om man inte har en partner med skaplig lön förstås. Då blir det inte en krona. Arrangören får däremot 5 000 kronor i månaden per arbetslös.

I förra veckan avslöjade SVT:s ”Uppdrag granskning” att så många som 47 procent av de 26 000 som i dag befinner sig i Fas 3 faktiskt utför riktiga jobb. Men utan att få betalt.

Risken är att de rödgröna partiernas utspel inte kommer att förändra läget särskilt mycket, även om förslaget får majoritet i arbetsmarknadsutskottet.

Eftersom partierna inte presenterar något konkret alternativ till vad de långtidsarbetslösa ska göra behöver inte heller regeringen göra så värst mycket mer än att leverera ett uttalande till riksdagen. Statsminister Fredrik Reinfeldt är

inte sen att försöka plocka poäng av situationen. ”Vad ska man då göra med de grupper som är långvarigt arbetslösa och har svårt att hitta en arbetsgivare?" frågade han oppositionen. Och förväntade sig ett svar, får man anta.

Fas 3 duger inte

Det kan komma som en överraskning för Fredrik Reinfeldt, men att hitta ett alternativ är faktiskt hans uppgift. För en regering som lovat väljarna att det ska

löna sig att jobba, duger det inte med sysselsättning där folk inte får någon lön, och där hälften utför meningslösa uppgifter. Om det inte går att hjälpa människor tillbaka till arbetsmarknaden i högkonjunktur, när ska det då bli möjligt?

Det är statsministern som är svaret skyldig. I dag har vi ett system som gömmer undan arbetslösa i passiv förvaring eller oavlönat arbete. Vad vill Fredrik Reinfeldt göra i stället?

Så här kan vi i alla fall inte ha det.

 

KÄLLA


Kommentarer
Postat av: therese

Allt bra?

2011-05-11 @ 07:59:51
URL: http://browntess.blogg.se/
Postat av: Daisy

sv - Våra barn får en hel del mer än vad jag fick som barn. Men våra barn har fått lära sig värdet av begagnat. Det är sällan de får nya saker, oftast köper vi begagnat i bra skick.



Jänta har fått en ny mobil, en billig kontantkortstfn. Men det var inte för att hon så gärna ville ha en utan för att vi ansåg att det blev lättare om hon hade en eftersom hon har så mycket kompisar och är överrallt.



Äldsta< grabben kommer så småningom att få min mobil som jag har nu. Det är en dyrare tfn men han behöver funktionen med att se foto på den som ringer. Att ge honom ny känns fel så jag köper ny till mig själv så får han ta den jag har nu. =)

2011-05-11 @ 10:14:26
URL: http://phantazia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0