Ledig idag!

Jag börjar denna dag med två insändare från tidningen Mitt i Västerort Hässelby-Vällingby. Jag har inte skrivit insändaren för hade jag gjort det hade den varit införd i Mitt i Västerort Bromma.
Men jag håller med skribenten till punkt och pricka och det gör nog alla som arbetar på en förskola.

Under denna insändare så finns det en liten avundssjuk man som itne alls kan tycka det är rättvis om vi skulle få bidrag till bindor.
Hela hans insändare gör mig rasande.
Inte fasiken skulle jag bry mig om det var män som hade mens och fick bidrag till bindor, skulle tycka det var helt okey. Man måste ha binda man måste inte raka sig.
Sen rakar vi kvinnor oss också.

Men det jag blir mest arg på är att vissa män är så larvigt avundssjuka, att allt måste vara precis rättvist att man inte kan unna det andra könet något, men blir man själv unnat något så är det helt rätt och okey.
Sen varför ska en sjuksköterska, barnskötare har lägre lön när en bilmekaniker har högre lön men kortare utbildning än en sjuksköterska och lika lång utbildning som en barnskötare. Varför är det minder värt i lön när man vårdar människor? Jo för det är kvinnoyrken och de är alltid mindre betalt där.
Att ta hand om andras barn, att ge dom en grund i början av livet, att se till att barnen är 100 % säkra 100% hela dagen kräver mycker ork och pedagogik, men i pengar är det inte värt ett skit.


Kommentarer
Postat av: Maskrosmor

Våra barn går inte på loven. Fem dagar i veckan vanliga veckor. Grabbarna går 8-13 då. Undantagsvis kan Kevin ibland få gå längre på fritids, exempel på sådana tillfällen är om Johan ska till logoped eller tandläkare. De dagarna får tösen ta med sig nyckel och Kevin går på fritids då eftersom han mår bättre av den tryggheten fritids ger än att sitta i ett väntrum tex.



Sen har Johan fått gå på fritids längre en gång och det var då vi var iväg till Habiliteringen för ett första möte innan utredningen gällande Kevin. Detta för att vi ingte kunde ha barn med då och de ville att vi skulle komma båda två. Tror Kevin var hos en kompis då.



Nåväl, dagis/fritids är bra men barnen går bara där den tid de behöver (pga språk, problem med sociala koder etc). Inga extratider om vi kan undvika det. Möten etc försöker vi i möjligaste mån pussla med så barnen inte behöver gå längre tid än deras vanliga schemalagda tid. Måste tiden förlängas någon gång försöker vi att meddela det i så god tid vi bara kan.



Själv tycker jag att det e orättvist att barn överhuvudtaget får gå så långa dagar i sthlm. För oss tog det 8 månader för att få de intyg som behövs för att våra barn skall få gå 25 timmar/v på dagis och 10 timmar/v på fritids pga deras speciella behov.

2011-01-06 @ 22:49:43
URL: http://maskrosmor.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0