Del 3 Noramerika!

Vart är Grand Canyon och Niagarafallen?

Platserna du måste
besöka innan du dör

Del 3: Nordamerika

Skapad i en symbios mellan människa och natur, vår jord är på många ställen en sällsamt vacker plats.

Men var finns de största guldkornen?

Vi har svaret.

Kontinent för kontinent – här är platserna du måste besöka innan du dör.

Del 3: Nordamerika.


 

Las Vegas

Lyx och flärd, kasinon och shower och mat och shopping i absolut världsklass, allt ackompanjerat av amerikansk neonkitsch. Las Vegas marknadsför sig som "Världens underhållningshuvudstad" och det är ett påstående som sannerligen är svårt att ifrågasätta.

 

 

Teotihuacan

Solpyramiden, månpyramiden och Quetzalcóatl-templet är några av de välbevarade lämningarna i den förhistoriska staden som byggdes under den klassiska mayaperioden, omkring 600 f.Kr. En av världens viktigaste formlämningar, bara någon timme utanför Mexiko City.

 

 

Manhattan

I Hudsonfloden ligger ön som är världshuvudstaden New Yorks hjärta. Klassiska platser som Empire State Building, Central Park och Times Square samsas med de 1,5 miljoner invånarna som gör Manhattan till ett av de mest tätbefolkade ställena på jorden. Klassisk mark.

 

Highway One

Att bila från San Francisco till Los Angeles på Highway One, eller California State Route 1 som den egentligen heter, är en sann amerikansk klassiker. Den minst sagt natursköna vägen slickar Stillahavskusten i stort sett hela vägen och får de drygt 100 milen mellan Mendocino County i norr och Orange County i söder att gå oförskämt fort.

Barranca del Cobre

I den mexikanska delstaten Chihuahua hittar vi denna välbevarade hemlighet. Barranca del Cobre, eller "Kopparravinen" är fyra gånger större och på många ställen betydligt djupare än sin mer välkända amerikanska kusin Grand Canyon. Ett av naturens verkliga underverk som måste upplevas.

 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0