Del 2 Asien!

Vart är Maldiverna?

Platserna du måste
besöka innan du dör

Del 2: Asien

Skapad i en symbios mellan människa och natur, vår jord är på många ställen en sällsamt vacker plats.

Men var finns de största guldkornen?

Vi har svaret.

Kontinent för kontinent – här är platserna du måste besöka innan du dör.

Del 2: Asien.


Kinesiska muren

Det är visserligen bara en myt att du kan se Kinas stora mur från rymden. Men ett befästningsverk byggt enbart av människohänder som uppmäter 8 852 kilometer i längd, ungefär fyra gånger så mycket som hela Sverige, är minst sagt imponerande.

 

 

Fuji

Det sägs att Fujis hemlighet är dess form, den slocknade vulkanen har av naturen skapats till en exceptionellt symmetrisk kon. Kringmiljön lär också ha med saken att göra. Det är ingen tillfällighet att Fuji, med någon av de fem Fuji goko-sjöarna i förgrunden, är världens mest fotograferade och avporträtterade berg.

 

 

Angkor Wat

Det kambodjanska tempelkomplexet, uppfört till den hinduiske guden Vishnus ära på 1100-talet, är världens största religiösa byggnad. Att byggnaderna är extremt välbevarade och har en arkitektur som saknar motstycke i andra delar av världen, gör Angkor Wat till ett måste.

 

 

Den förbjudna staden

När det enorma palatskomplexet byggdes i Beijing på 1400-talet var det bara det kejserliga hovet som hade tillträde. I dag kan vem som helst besöka det 720 000 kvadratmeter stora området, som utgör världens största samling bevarade antika trästrukturer.

 

 

Macau

Världens största och flådigaste kasinon hittar du inte i Las Vegas, de finns i kinesiska Macau. Och detta i en stad vars kärna fortfarande utgörs av välbevarad portugisisk kolonialarkitektur, en minst sagt mäktig kombination. Dessutom på mindre än en timmes avstånd från världsstaden Hong Kong.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0