Läser mera!

Jag har legat och läst ett par timmar i boken nionde grottan av Jean A Auel fick ju hem den sjätte delen för någon månad sen, men av någon anledning så har jag ännu ej läst ut nionde grottan femte delen. Börjat på den flera gånger men aldrig läst den klart.



Efter en strapatsrik vandring når Ayla och Jondalar äntligen Zelandoniis Nionde Grotta. Jondalars familj är lycklig över att sonen återvänt men avvaktande mot den unga, vackra kvinna han fört med sig. Hennes egendomliga dialekt och hennes tama varg och hästar skrämmer dem. Ayla har mycket att lära ut men hon har också mycket att lära av Zelandonii. Mötet med deras andliga ledare och spåkvinna blir avgörande för Ayla. I henne finner hon en själsfrände, med henne kan hon diskutera läkekonst och magi. Ayla föder en dotter och blickar fram mot ett lugnt och tryggt familjeliv, men hennes magiska gåvor gör att hon får en större roll att spela när det gäller Zelandoniis framtid.

Sjätte delen heter De målade grottornas land




Ayla försöker finna en balans mellan sina uppgifter som nybliven mamma till Jonayla och sin utbildning till andlig ledare och helare. Tillsammans med Jondalar och Zelandoni ger sig Ayla ut på en lång resa för att besöka andra grottor inom Zelandonii. Längs vägen möter de många faror som de övervinner tack vare Jondalars spjutslunga och Aylas speciella förmåga att kommunicera med sina hästar och sin tama varg. När Ayla till sist blir kallad för att bli en riktig Zelandoni kräver Stora Modern ett omänskligt stort offer av Ayla, ett pris hon måste betala för att få Kunskapens Gåva.

Jean M. Auels romaner om Ayla och hennes levnadsöde för 35 000 år sedan är en av vår tids största boksuccéer med mer än 45 miljoner sålda böcker runt om i världen.
Böckerna om stenåldersmänniskorna är omtalade för sitt erotiska innehåll, men en av anledningarna till de otroliga framgångarna är Auels grundliga research och trovärdiga miljöbeskrivningar som lockat läsare i alla kategorier. Auel är otroligt älskad av sina läsare, hon har miljontals fans över hela världen och lockar ständigt ny publik.


De andra fyra är:









Läs dom helt underbara böcker.

Sen stack vi iväg för att köpa lite jord för att plantera om mina S:t Paulior.

Omplanterade och klara.





Vad har vi gjort sen? Ingenting egentligen då Sture sov till 11.30 idag och sen hann vi inte mycket mera än blommorna.
Göra rent på balkongen och under diskbänken där jag har alldeles för många krukor, slängde rätt många och alla i plast.
Nu är det visst middag!

Kommentarer
Postat av: Daisy

sv - Ja min första tanke var också fästing, men nä, de betten ser inte ut så. Har googlat massor och dessutom har ju jänta mest sprungit med baddräkt och sollinne så då skulle svärisarna sett den.



Nä, jag tror nog mera på ringorm.

2011-08-02 @ 21:54:18
URL: http://phantazia.blogg.se/
Postat av: Katrin

Jag måste också köpa den sista boken visste ej att det har kommit en till. Nästa gång ni far hit måste ni komma förbi vi kan sitta ute för där är ej katterna.

2011-08-03 @ 18:51:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0