Frågestund!

En fråga till alla mina läsare oavsett om ni har eller inte har barn.
Ni kommer till förskolan och det första ni gör är att läsa på kalendern vad barnen gjort under dagen. Längst ned står, kanske inte exakt så men något liknande bara ett exempel:

Imorgon har vi stor personalbrist på  vår avdelning pga att flera i personalen är sjuka. Vi vore väldigt tacksamma om ni har möjlighet att hämta era barn tidigare om ni kan.
Vänlig hälsning personalen.

vad skulle ni göra då? Gäller alla föräldrar naturligtvis man pekar väll inte just på de som är hemma av olika anledningar.
Lämna gärna två svar ett på vad ni gjort om ni arbetat och ett om vad ni gjort om ni varit hemma pga föräldraledighet, arbetslöshet, sjukdom, hemmafru eller man...ja vilken anledning som helst.

Jag vet vad jag skulle ha gjort eftersom jag redan gjort det när mina varit små. När jag var hemma då tog jag hem mina två äldsta igen och bad personalen ringa när de var fulltaliga igen.
När jag arbetade tog jag ut komp en gång.
varför?
Jo personalen hade ansvar för mina barn och ansvar för deras säkerhet, de tog hand om dem, utvecklade dem framåt, de lärde mina barn tusen saker om natur, språk, mattematik ja läs läroplanen som alla förskolor följer.
Klart man vill vara trevlig tillbaka. jag och mina barn fick så mycket, klart jag ville ge något tillbaka.


Hoppas på många seriösa svar.

Oj vad klockan rusat iväg börjar att arbeta om en timme så snart får jag sätta lite fart. Idag snöar det och blåser är -2 ute och solen lär inte kika fram idag heller suck!!!!!
Jag vet att jag gnäller mycket men vädret gör en nere och trött sen när man aldrig sover ordentligt och går på knäna på arbetet pga att alltid någon är sjuk eller flera sjuka på andra avdelningar och man får pyssla och trixa. Barnen drabbas ju av detta för det man tänkt göra får ju ställas in pga bla säkerheten, man kan tex inte lämna en personal med 12 barn och gå iväg och mata fåglarna med 6 själv vid vattnet.
Jag skulle som förälder bli rasande om mina barns personal gjort så.

Ingas vikarier finns det att tillgå heller ofta är alla uppbokade.
Men idag tänker vi vara inne och föröka få lite julpyssel gjort barnen vill så gärna. Det måste gå på något sätt.
Kanske några kan gå ut och vara med de större barnen om deras personal är fulltaliga, våra stora som snart ska flytta över. Vi brukar alltid hjälpa varandra om det går över avdelningarna.
Nej ska ta en ipren för jag har ont i både hals och mage.
Höres senare!

Kommentarer
Postat av: Maskrosmor

Jag vill inte att mina barns dagispersonal är stressad och irriterad vilket de lättare blir omk de är underbemannade så kunde jag skulle jag hämta tidigare. Eller kanske rent av ha en hemmamysdag =)

2010-11-24 @ 12:42:44
URL: http://maskrosmor.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0