Rättvik!

Nu är det bokat.
Vi kommer att bo en natt i Rättvik sen kommer vi att åka Siljan runt och besöka, bla Sundborn, Nusnäs, städerna leksand, Mora, Orsa etc.
Vi åker den 26-27 Juli kommer att bli jätte trevligt. Så vi har hela Måndagen och hela Tisdagen på oss att göra Siljan runt.







Enåbadets camping kommer vi att bo på, vandrarhemmet alltså.

Siljansringen bildades för 360 miljoner år sedan när en meteorit slog ner med en kraft som fick hela jorden att tappa andan. Såväl geologi som topografi är så klart starkt präglat av den händelsen och erbjuder i dag ett spännande och rikt landskap. I detta landskap på stranden av Siljan ligger Rättvik.

På promenadavstånd från Rättvik centrum ligger Rättviksparkens fritidsområde. Campingen ligger inbäddad i grönska längs Enåns slingrande vatten; ca 175 el-platser och 31 campingstugor. Vi har såväl bokningsbara campingtomter som tomter med strand mot ån.

Vår stugby består av 48 stugor i varierande storlek, 2-8 bäddar, dusch/wc, de flesta fullt utrustade med öppen spis/braskamin.

I området finns ett av Sveriges finaste Vandrarhem med 26 st 4-bäddsrum.

I Nöjesparken har vi ett varierat utbud med dans, disco, kända artister, festivaler mm. Vi har barnteater varje torsdag under sommaren

Fritidsområdet är mycket barnvänligt. Fäbod med djur, laxfiske, kanotuthyrning minigolf mm. Under sommaren finns det kiosk, butik och restaurang med fullständiga rättigheter. I anslutning till campingen håller en ny bowlinghall på att anläggas.

I Rättvik finns bl.a. 2st golfbanor (den ena i Furudal), det unika Dalhalla, sommar rodel, mycket fin badstrand, långbryggan, Sveriges längsta go-kart bana, tunnbröds bageri, slalombacke, fantastiska skidspår, springkällan, styggforsen, MTB-vägar och motionsspår och en helt ny bowlinghall.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0