Jamie Oliwer

Se programmet nu på Söndag kl 19.55 på kanal 5

Nakne kocken näckar inte

Publicerat 2010-07-22 10:44

Foto: Fremantle media Hellre surströmming än nakenbad för Jamie Oliver.


I tredje delen av ”Jamie upptäcker…” reser tv-kocken Jamie Oliver till Stockholm för att titta på bastubad, nakendopp och svenska delikatesser som sill och älgkött. Dessutom bjuder krögaren Ruben Madsen på surströmming.

I en intervju om programmet som brittiska Guardian gjort lovprisar Oliver Sverige och Stockholm.

Han älskar att tro sig veta att kockar fiskar lax till sina krogar intill riksdagshuset som han kallar ”House of lords”. Surströmming är värsta stinkbomben men serverat med kärlek, omsorg och ett litet ”kex” blir Oliver bara så förtjust även om han inte riktigt själv vågar tro det innan.
Som en turistmyndighets allra våtaste dröm fortsätter tv-kocken sedan lovprisa svensk mat.

Han går på kräftskiva där man har på sig löjliga hattar och sjunger Helan går. Det är lite som karaoke, säger han, hemskt kul när det pågår men något man ångrar dan efter.

Så ångerfull låter han dock inte, snaps ska man visserligen akta sig för och svenskar är farliga att dricka i kapp med, de är ”hardcore” som Oliver säger. Men dricker man lagom blir man enligt kocken ”happy high”…

Svenskar älskar sina kroppar och går helt in för ”the sexual stuff”. Men grabben som lanserades som ”Den nakne kocken” är dock i stället den brittiska prydheten själv och törs inte bada naken efter bastubadet utan går snabbt över till att diskutera gravlax…


Hör Jamie Oliver prata på om Sverige och försöka uttala Östermalms saluhall i Guardian.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0