Elins nya lyxhus


Fålarö kommer att bli ett perfekt ställe för Elin och hennes barn Charlie och Sam. Foto: BULLS / Janetta Nyberg / Leif Söderman

Elin Nordegrens svenska lyxhys

Elin Woods svenska drömhus börjar nu tar form.
Extra kan i dag exklusivt visa ritningarna från insidan på hennes sommarparadis i Stockholms skärgård.

Fakta

I december i fjol köpte Elin Woods, 29, anrika Fåglarö Gård i Stockholms skärgård. Kort efter brakade helvetet lös med maken Tiger Woods, 34, omfattande otrohetskarusell. När skilsmässodokumenten är signerade är det viktigt för Elin att kunna ta med barnen, Sam, 3, och Charlie, 1, till Sverige. ''Nya'' Fåglarö Gård blir ett perfekt ställe för Elin och hennes barn.

Pappa Thomas leder renoveringen. Foto: Splash News

Hela huset byggs om

Den 240 000 kvadratmeter stora egendomen ligger avskilt utan insyn från grannar. På tomten finns, förutom den stora gula trävillan också tre andra mindre bostadshus och en sjöstuga. Den lyxiga skärgårdsdrömmen, som gick loss på 16 miljoner kronor, blir Elins och barnens tillflyktsort.  Men någon inflyttning blir det knappast i år.
- Det har varit hantverkare på plats under de senaste veckorna, berättar en granne på ön.
Hela huset ska i pincip byggas om. Allt blir nytt och precis som Elin vill ha det.  Extra har tittat på ritningarna som ligger för godkännande hos byggnadsnämnden i Österåkers kommun. Det stora tvåvåningshuset är visserligen inte i närhet av Elins bostad i
Orlando, Florida, men går inte heller att jämföra med en vanlig "svensk sommarstuga".

Alla fönster byts ut

Undervåningen, där entrén ligger i söderläge och nås via en stor altan, rymmer ett

På tomten finns det, förutom bostadshuset, även tre mindre bostadshus och en sjöstuga. Foto: Olle Sporrong

vardagsrum, en toalett, ett lekrum samt ett exklusivt kök med matrum. Köket ska - enligt riktningarna - utrustas med köksö, två diskmaskiner, två kylar och frysar samt gasspis och ugn. I ena hörnet finns ett stort skafferi. Via en ny trappa i entrén nås husets övervåning. Trappan leder upp till en hall med ingång till våningens tre sovrum, en "sovkabyss", samt till badrum och den balkong som man också har ansökt om att få bygga till över den öppna altanen.
Enligt bygglovshandlingarna ska både dörrar och fönster här bytas ut till andra i mer traditionell stil. I anslutning till två av sovrummen finns två drygt sex kvadratmeter stora
klädkammare, så kallade "walk in closet". Det stora sovrummet, som sannolikt blir Elins, ligger i norrläge, och är hela 32 kvadratmeter efter utbyggnaden. Det stora badrummet på övervåningen har både dusch och badkar samt tvättmaskin.

Underskriften saknas

Det är Elins far, radiojournalisten Thomas Nordegren, som har fått dotterns fullmakt att styra och ställa med renovering och utbyggnad av huset. Det enda som nu står i vägen för ett byggnadslov är hans signatur som måste finnas på ansökan.

Elin och Tiger 2006. Foto: Rob Carr


- De har fått godkännande för rivning av en del. Men när det gäller bygglovet så är ärendet inte behandlat ännu eftersom den sökande inte har skrivit under, säger Eva Gullberg, byggnadskoordinator på byggnadsnämnden i Österåker kommun.
Hon ser dock inga hinder för bygglovet och ärendet kommer inte ens att gå ut på remiss.
- Det är så pass små saker som ska göras.
De boende på ön ser med ro på att få den världsberömda golfhustrun till granne.
- Det är ju ingen nyhet för oss längre. Förvärvet skedde i höstas, säger en boende på ön, som dock hoppas att ön förblir en lugn plats även i fortsättningen.
- Nackdelen är ju om det blir någon slags bevakning av familjen.

Ritningarna från bygglovshandlingen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0