Tio i topp!

Förstår inte frågan: Har du kanske för svåra lösenord....förklara dig moder!
Har fått i mig rostat bröd och kolsyrat vatten och än så länge ligger det kvar i magen, illamåendet börjar att släppa men tröttheten är enorm.

Älskar ju resemål och särskilt när det är djur med som tex Bergsgorillorna i Rwanda som jag bloggade om förra helgen

Bjuder på 10 i topplistor. Här kommer en för djurälskare:



10 destinationer för djurälskaren

Runt om i världen finns naturparker för alla smaker. Vill du helst se koalor, isbjörnar eller sjöhästar? Vi har listan på de bästa destinationerna, bara att välja och vraka!

Sydafrika
Madikwe Game Reserve är ett 75 000 hektar stort naturreservat och de senaste 20 åren har mer än 8 000 djur släppts in. Det finns 66 djur- och 300 fågelarter så chanserna är goda att komma djuren riktigt nära.

Thailand
Åk till Thailand och upplev vilda leoparder, tigrar, björnar och elefanter på nära håll. 1980 grundades nationalparken Khao Sok National Park och här finns en av världens äldsta regnskogar.

Australien
Biosfärsreservatet Croajingolong National Park består av orörd natur med stränder, djupa floder och eukalyptusskogar. Charmiga djur du kan se här är koalor, kängurur och några av de över 300 fågelarterna.

Egypten
Även undervattensvärlden har en stor mängd djurarter. Dyk ner i Röda havet bland färglada fiskar, maneter och koraller. Dyksafari bjuder på en föreställning utan dess like.

USA
Ett annorlunda sätt att utforska nationalparker är på hästryggen, ett så kallat ridsafari. Där uppifrån kommer du naturen extra nära och djurarter som träffas på här är bison, grizzly, svartbjörn, älg och lodjur. Äventyr med ridsafari upplevs bäst i Yellowstone National Park.

Rwanda
Upptäck de fantastiska gorillorna i Rwanda. Det är väldigt dyrt att följa med på gorillavandringar, men det är värt vartenda öre. Tänk på att en vandring genom djungeln ofta innebär svårframkomlig terräng.

Kanada
Mellan april och augusti har du cirka 90 procent chans att se en späckhuggare om du ger dig ut på valskådning i Vancouver. Du eskorteras ut av naturforskare och en tur tar cirka 4 timmar.

Kenya
Ett av de mest fantastiska naturskådespelen du kan uppleva är den årliga migrationen med 1,4 miljoner gnuer som springer mellan Serengeti och naturreservatet Masai Mara.

Kanada, Alaska, USA
Här kan du få uppleva både svarta och vita björnar och om du har tur den kyligaste av de alla, isbjörnen.  Alla turer leds av björnexperter så om du är frågvis är det bara ett plus.

Sydafrika
Till Twasulu Kalahari Game Reserve ska du åka ifall du vill vara ensam på ditt safari, för på det här stora privatägda reservatet som mäter 100 000 hektar får nämligen bara sex bilar åt gången åka in. Det finns fantastiska naturscener och ifall du har tur kanske de berömda Kalahari-lejonen bjuder på ett vrål.

Det är Skyscanner.se som presenterat destinationerna. 

Det finns fler topplistor på denna sida

Gå ned under artikeln om 10 destinationer för djurälskare.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0