Hjärntrötthet!

 
 
 
 
Ja jag vet att det är länge sedan jag skrev här. Men i dagsläget håller jag mest till på Facebook. Uppdaterar både med text och bilder varje dag. Så att jag antar att ni som läser här inne även är vän med mig på Facebook. Om inte så får ni gärna kommentera att ni enbart läser min blogg, vill ha bilder, mer uppdateringar eller kommentera att ni vill bli vän med mig på Facebook och varför.
 
Jag är fortsatt sjukskriven tom 19 december och går nu på KBT med en ny läkare som verkar toppen ska dit på måndag igen. Har även börjat på familjerådgivning med ett av mina barn och det tar också på krafterna precis som KBT samtalen gör. Frågor angående familjerådgivningen svaras det ej på pga. att det är privat för två personer. Min sjukdom och KBT gäller bara mig så där öppnar jag mig mer.
 
Min sjukdom. Ja precis så är det...det är en sjukdom. Många ser det inte så och tycker att man ska rycka upp sig. Att gå hemma löser inga problem ut och träffa folk etc. men det är just det, man orkar inte. Sjukdomen heter även hjärntrötthet. Hjärnan orkar inte följa med i tempot längre och vad som händer när den inte orkar är följande.
 
För mig:
 
Blir trött och andfådd och måste vila. Känns precis som om man sprungit ett maratonlopp. Då kan det handla om att man plockat undan lite i lägenheten, lagat mat, eller varit och shoppat i mer än en affär. Saker som hör till allas vardag. Men för mig är det en kraftansträngning.
 
Att sätta upp advents och julsakerna och damma och dammsuga lägenheten som enbart brukar ta en till två dagar tog mig denna gång drygt två veckor pga att jag var tvungen att vila i ett.
Sture dammade allt och dammsög och hjälpte även till att sätta upp ljusstakar.
Men jag sa stopp hela tiden och sa att vi fortsätter imorgon.
 
Även att träffa folk kan vara jobbigt blir trött, orkeslös och ibland utmattad. Har huvudvärk efter samtal med terapeuterna pga. att jag måste anstränga mig för att följa med, anstränga mig på vad jag vill få ut och vad jag vill få sagt.
 
Surriga miljöer som inte störde mig förr stör mig idag. Tunnelbana, buss och liknande ställen. Nog därför jag blir så slut av en handling.
 
Jag glömmer saker mer än när jag var sjuk förra gången. Jag glömmer namn, frågar samma sak efter en kort stund, berättar saker som jag tror än nyheter men som jag samma dag redan berättat för samma person. Jag måste skriva upp allt som ska göras. Omgående skriva i kalendern om läkarbesök, prover som ska tas och liknande annars glömmer jag bort det.
 
Orkar inte läsa längre stunder vilket jag gjorde förra gången då jag var sjukskriven för utmattningssymdron.
 
Koncentration svårigheter.
 
Ibland kanske folk tror att jag inte lyssnar, men det gör jag med öronen,  bara det att hjärnan stängt av och då går inget in i mig. Jag är virrig, grinig, glömsk, trött och det känns otroligt jobbigt.
 
Att bara skriva detta har gjort mig otroligt trött. Känns som om jag ska somna.
 
Min diagnos är svår deprestion, ångest, utmattningssyndrom och stress.
 
Jag är även remiterad till en stressklinik och har även önskan att få börja med mindfullnes.
 
Tycker denna SIDA förklarar bra om vad som gäller.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0