Vår gård.

Sture kämpar med jordhögen de slängt i rabatten där alla lökar vill komma upp. Idiot företag som dränerar. Sen har allt stått still på gården i snart tre  veckor.De ska dränera intill fasaderna, men all shackmassa med stora stenar i har de slängt på vår f.d så fina gräsmatta. Sen i rabatten vid vår port som inte ligger nära fasaden ens. Brev har utkommit om att de ska lägga jorden på gräsmatten men inte i de få rabatter som finns kvar. De som inte ligger intill fasaderna och dit vi flyttat blommor, buskar etc som grannarna ville behålla. Rhododendron buskarna rabatt har de kört sönder all kansten några ligger utslängda bredvid rabatten även slängt stenbumlingar mer eller mindre på en buske.Folk i Blackeberg har aldrig sett ett företag dränera på detta sät, många har själva fått dränerat runt sina hus i Blackeberg, bla mina föräldrar som bara gapar när de kommer hit till gården. Även en som jobbar emd dränering har sagt att han aldrig sett på maken och sen ruskade han bara på huvudet.
 
Bilbevis:
 
Rabatten som vi kämpad med att få fin i flera år och där de slängt jordhögen.
 
 
 
 
 
 
Idioter eller hur.
 
 
 
Visst gården ska återställas är det sagt. Men jag tror det kommer att ta många år att få gräsmattan fin igen.
 
Denna gård har vunnit pris som familjebostäders vackraste gård. Inte idag inte. Då skötte ett antal grannar rabatterna som var odling i. Det rensades ogräs och annat. Vi hade fullt med blommor, bär och blommande buskar. Familjebostäder sa flera gånger att vi gjorde så fint. Varje år tog vi hyresgästpengarna till att köpa nya lökar, blommor etc. Givetvis så rensade familjebostäder annat ogräs på gården, klippte gräset en gång i veckan, räffsade mm mm. Men sen de gamla grannarna sålt och flyttat är de bara vi som gör något och ett grannpar till och några gamla goa gamlingar.
Önskar att det aldrig blivit en bostadsrättförening, önskar att de varit gamla goa och bra familjebostäder som var vår värd. Trevligt att föreningen har en vår och höststädning och sen bjuder på grillat efteråt. Men övriga året så behövs rabatterna skötas också, gräset klippas etc. Det görs inte på samma sätt som när familjebostäder var värd. markbetäckande i rabatterna intill fasaderna är på förslag. de behöver inte skötas eller vattnas. bra, toppen, men låt de rabatter inne på gården och de icke intill fasaderna vara kvar.
 
Gården idag:
 
 
 
 
 
 
 
 
Nog om detta.
 
bakade råsiktskakor igår.
 
Aldrig blivit så luftiga och stora.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0