Bildkavalkad...våra semestrar.

Ont i halsen och lite hosta tredje dagen nu. Inget jag skrivit om men mår sämre idag så nu vill jag gnälla ur mig lite.
Sitta i skuggan och dricka kallt vin och smaska på melon och jordgubbar kan ju inte gjort mig sämre. Det var det jag sysslade med igår kväll. Var väl Smaka på Stockholm som gjorde mig sämre då vi var mycket i solen och sprang runt i stan.
 
Sen bröllopet idag. Vigsel börjar klockan 16, beräknas vara klar 16.45 men kortegen går först från slottet kl 17.50. vad ska de göra där i mellan. Vet att man kan se dom från någon del i slottet där de ska vinka till folket, men det ska de väl inte göra i en timme? Jag vill ju se allt men nu har vi bestämt oss för att vi ser fram till 17.50 då bröllopet byter kanal från svt 1 till svt 2 och spelar in det fram till klockan 20.00. Går ned på gården och smaskar på cheesecake med skaldjur. Sen går vi upp senare och fortsätter att se på tv då inspelat med boxen. Bra planerat va?
 
Om jag har bilder att bjuda på. Nej jag fotade inte efter smaka på Stockholm igår. Men ni kan få se några gamla bilder...på semester.   
 
Innan 2008 hade jag inte digitalkamera därför bilder enbart från 2008. Innan hade vi varit i Göteborg två gånger och åkt på flera kryssningar.
 
Skåne 2008  
                                                                                                              
 
 
 
 
Kryssning 2009
 
 
 
  
 
 
 
Trosa 2009
 
 
 
 
 
 
 
Dalarna 2010
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Göteborg 2011 tredje gången för oss tillsammans.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Stockholm 2012.
Ni vet söders höjder, Kaknästornet, historiska museet, Norröra, Åland.
 
 
 
 
 
 
 
Sen har vi gjort små dagsetapper så som Mariefred/Strängnäs, Nynäshamn, Enköping/Skokloster, Taxinge/Gripsholms slott, Nacka strand/Saltsjöbaden, Norrtälje, Siggesta gård, Vaxholm.
Vi har gjort mycket ihop jag och min älskling.
I sommar blir det Örebro och Eskilstuna parken. De är redan inbokade, men det kommer att bli mer, för vad har vi ännu inte bestämt oss riktigt.
Det blev en bildkavalkad av gammalt idag. Nu är det dags för frukost då detta inlägg tig en timme att skriva.
 
 

Kommentarer
Postat av: Marie

Om ni kommer till Örebro har jag bra tips om vad ni ska se, äta osv... Kommer ni så ni är här 29-30 juni så är det en jättemysig Medeltidsmarknad i Wadköping - och Örebro stadsträdgård är en an landets finaste.

Svar: Vad gulligt av dig för tipsen. Vi kommer att vara där en vardag vecka 28 eller vecka 29. jag var så smart att jag skickade efter broschyrer från Örebros turistbyrå och både parken och wadköping står på listan. men tips på matställen tar jag jättegärna mot även på något café där man kan fika.
kerstin Persson

2013-06-09 @ 01:02:33
URL: http://minsmalavag.blogspot.com
Postat av: Marie

Restaurangerna kör erbjudanden under sommaren, så om du påminner mig när det närmar sig turen så kollar jag var de har fina erbjudanden (och självklart god mat/fika).

När vi är lite "lata" och vill gå på stan lite, så börjat vi med frukostbuffén på Café Java - ät så mycket du vill för 69:-. Det är nästan mer fullspäckat än en fin hotellfrukost, så man sitter länge, äter sig lätt mätt och avslutar med goda ostar, vindruvor och päron :)

Sen går vi på stan till vi eventuellt blir hungriga igen, då slinker vi in på Jensens Bøfhus och tar en lunchbiff med pommes, Jensens favoritsås och salladsbuffé - 49:-/per och lunchen tar de beställning på till kl 16! (=middag)

Detta gör att vi kan äta ute två gånger på en dag och nästan stå oss resten av kvällen (i alla fall jag) för strax över hundralappen :)

I Wadköping finns ett café som är mysigt och fint att sitta ute hos när vädret tillåter, men vi brukar gå till Wadköpings bageri - Jeremia, och där köper vi nybakade kardemummabullar, rabarberpaj i små formar eller nåt annat gott, sen köper vi kaffe, te eller dricka på caféet och sitter i deras trädgård och mumsar :)

I samma hus som caféet finns en gammaldags butik med fina kort, små nallar/dockor och godis i burkar som man får välja och välja till en strut... sååå goda!

Ni kommer få det riktigt trevligt, och sen kan jag rekommendera Karlstad som ligger en timme bort, mycket vacker stad och där är ett besök i Mariebergsskogen ett måste!

Svar: Tackar för tipsen ligger java och jensens i centrum..adressen vore bra om det är svårt att hitta.
kerstin Persson

2013-06-09 @ 08:52:25
URL: http://minsmalavag.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0