Lördag!

Svar på denna kommentar:

Ja men under minus tio är kallare. Mer än tio minus går upp åt noll grader.. Tycker det är en tråkig kommentar då du förstod vad jag menade!

Undrade bara hur ni resonerade kring det då jag hört att folk säger att det är farligt för barn att vara ute i minus tio, vilket är helt felaktigt. Själv tror jag på att vara ute oavsett temperatur i alla fall en liten stund... Men det är min personliga uppfattning och inte något annat.

Svar: Jag är ledsen om du tyckte mitt föregående svar var en tråkig kommentar det var inte alls meningen. Men jag förstod faktiskt inte hur du menade då mer än tio minus för mig är mera än tio minus alltså 11, 12 osv minusgrader. Hur man säger det rätt har jag inte en aning om och har faktiskt aldrig tänkt på att det skulle kunna vara fel, men det var så jag menade iallafall kanske det är fel och det blev förvirring för läsarna. Sen förstod jag dig att du menade mindre än tio minus då du skrev under alltså 9, 8, 7 osv minus. En feltolkning helt enkelt. Hoppas vi rett ut det här nu.

Självklart är det inte farligt för barn att vara ute i tio minusgrader, det hoppas jag att ingen förskolepedagog tror eller säger.
Det är för barnens skull vi är inne och att vara inne någon dag mår inget barn dåligt av och både föräldrar, barn och vi själva är nöjda med hur vi gör. Finns mycket man kan göra tillsammans med barnen inomhus så man inte denna dag avviker från Läroplanen.

Någon av mina läsare som kanske inte vet vad Läroplanen är så är  det ett styrdokument som vi följer. Förskolan fick läroplan precis som skolan har först 1998 och den reviderades 2010.  Här ett utdrag ur den

Förskolans uppdrag
Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Förskolan ska stimulera barns utveckling
och lärande samt erbjuda en trygg omsorg. Verksamheten ska utgå från en helhetssyn på barnet och barnets behov och utformas så att omsorg, utveckling och lärande bildar
en helhet.

Förskolans verksamhet ska präglas av en pedagogik där omvårdnad, omsorg, fostran och lärande bildar en helhet. Verksamheten ska genomföras så att den stimulerar och utmanar barnets utveckling och lärande. Miljön ska vara öppen, innehållsrik och inbjudande. Verksamheten ska främja leken, kreativiteten och det lustfyllda lärandet samt ta till vara och stärka barnets intresse för att lära och erövra nya erfarenheter, kunskaper och färdigheter.


Ni som är intresserade av att läsa hela så finns den i pdf fil på nätet HÄR

Nu kom vi in på ett litet sidospår här men fortsättning följer under:

Om så fallet är att någon förälder inte gillar att vi inte alltid går ut kanske man ska välja en ur och skur förskola. Men hos oss är det tvärt om, många av föräldrarna vill att vi är inne oftare tex vid regn, minusgrader, snö etc. Men vi är ute i alla väder även om det kanske blir kortare stunder vissa dagar. Dock inte då det är över minus tio grader eller mera än tio minus grader ute. När vintern kommer så fryser många barn väldigt fort, kan vara fel kläder, eller att de inte rör på sig. De allra minsta gråter då de har svårt att röra sig med alla lager av kläder och en stor tjock overall, de ramlar i snön och blir ledsna, de ser så söta ut som små sumobrottare.
Så därför är vi inne när tempen stiger över tio minusgrader.


Jag hoppas jag varit tydlig nog nu. Men det är ju så att bara för att man själv förstår det man skrivit så kanske inte alla som läser det förstår. Men då är ni så välkomna att fråga hur jag menar.
Till er andra läsare om ni inte förstår detta så finns kommentarerna kvar i kommentarsfältet.
Jag har valt att besvara frågor i bloggen istället för i kommentarsfältet.



Jag såg Let`s dance igår för första gången, jag har alltid följt annat istället. Men alla säger att det är så bra.
Jag kommer att fortsätta att se det, var okey men inte ett superprogram enligt mig. Sen kan jag noll om dans, tyckte det var dåligt ibland och då fick de högre poäng och när jag tyckte det var i takt och bra fick de sämre poäng
. Sture gillade Bengan  men jag har ännu inte fått någon favorit, tyckte Anton Hysen, Molly Nutley var bra, men som jag tidigare sagt jag och danskunskap går inte ihop. Sen är väl Anders Timell en rolig prick, kanske man ska hålla på honom :-). vad är högsta poängen man kan få är det tio? En ? till er som sett programmet tidigare.

Ska snart börja att plocka undan saker i fönstren för på Måndag kommer de och fixar alla fönstren sätter nya karmar och en glasskiva till.
Usch så tråkigt att de kommer nu då jag tänkt att Påskpynta i helgen, men det får nu istället vänta tills de är klara.

Vi har tvättstugan idag och världens tvätthög av lakan och handdukar, men det är bara att ta tag i den+alla kläder. Vädret är ju inte särskilt spännande att gå ut i. Igår var en lustig dag först strålande solsken och snabbt efter en hagelskur ett typiskt Aprilväder som det kallas. Men det är April först imorgon.
Nu ska jag plocka undan från några av fönstren.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0