Skillnaden mellan leksaker och samlarsaker är stor!!!!!!!

Har kollat på DVD hela dagen och tagit det lugnt. Jätte skönt att få vila en hel dag och bara slappa framför tv:n.

En liten fråga. Vet ni vad det är för skillnad mellan leksaker och samlarsaker?
Ja det vet nog alla normala människor. Samlarsaker leker man inte med just därför är det inga leksaker.

Man kan samla på mycket så som bilar, dockor, frimärken, bokmärken. Det kan vara antika saker eller nyare saker men då samlarsaker. Så som tex HÄR och HÄR
.
Den första sidan samlar jag Tintin bilar på. Dessa ska man inte leka med utan enbart ha som prydnad och samlarobjekt.

Sen samlar jag på dockor, detta är heller inga dockor man ska leka med utan samlardockor som stiger i värde. Tyvärr så har jag inga dockor från just Bradford men de har många samlare som kunder.
Men jag har de äkta spanska min dockorna som inte tillverkas längre och de är svåra att få tag på och väldigt eftertraktade av samlare.
Sen samlar jag på Living deads dockor också otroligt eftertraktade, det vet alla som använder sig av Tradera.

Sen vem har inte varit på loppis? Jo säkert alla människor. Där köper man saker som andra inte vill ha längre.
Sen finns det människor som inte orkar sälja sina saker eller skänka det till någon välgörenhetsorganisation. Vad hamnar dessa saker då. Jo i grovsoprummen. Hittar man något fint där så är jag säker på att alla människor skulle plocka hem det till sig.

Att man samlar på saker av olika slag eller går på loppis eller tar saker från grovsoporna är inget konstigt. De människor som gör det har inget konstigt beteende eller bör kolla upp om de har någon slags mani på att samla på sig saker.


Vet ni vad Rinkeby konst är? Det är billigt skräp oftast med en massa krims krams på och guld. Skulpturer, vaser ja i allt. Det är  billig skit för mig och skulle aldrig komma innanför mina dörrar. Men vissa gillar det och inte klankar jag dem för det.

Men vet ni vad som är fult? Jo de är att klanka ned på människor man inte känner, som man inte vet något om, som man inte har helheten av. Att skriva eller säga fula saker om dem eller dess hem, deras saker etc. Det är omoget, elakt och otroligt ouppfostrat. Sen att inte våga stå för vem man är i en sådan situation är ännu fegare.

Nu ska jag hjälpa till med middagen, sen ska vi kolla på Saltkråkan. Det är en familjeserie!

Kommentarer
Postat av: Marie

Även om vi inte har samma smak och även om jag tycker att ni har tokmycket saker i hemmet, som skulle driva mig till vansinne, är det ju upp till var och en. Jag har samlat på både det ena och andra, men samlar inte på något nu (utom dammråttor känns det som). Självklart måste man inte tycka lika om saker (som att jag skulle bli helt kollrig av alla saker hos er), men jag behöver ju inte vara otrevlig för det och jag hoppas du inte uppfattat det som otrevligt. Misstänker att det kanske är den där "Klara" du skrev om igår som fortsätter reta upp dig...

2012-03-11 @ 17:24:43
URL: http://minsmalavag.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0