Läsning!

Klockan 10.30 läste jag ut boken och nu har jag bara en kvar av den författaren.
 
Denna!
 
Härlig avkopplande början på semestern, ligga i soffan och läsa, baka lite, pula hemma. Eller sitta på balkongen och läsa vid fint väder. Jag älskar ju att läsa och har tre bokhyllor fulla av böcker. Har älskat att läsa från det att jag lärde mig att läsa. Första eller bland de första böcker jag läste så var det Ika sju år. Minns den titeln än idag. Sen alla Enid Blytons böcker Vi fem och  Äventyrsböckerna av samma författare, Kittyböckerna. Ja man läste och läste. Kulla-Gulla böckerna har väl alla läst, den filmen går på tv senare idag har jag sett.
 
Läser ni? vad gillar ni att läsa?
 
Har beställt två nya böcker på bokus som förhoppningsvis kommer på fredag annars i början av nästa vecka.
 
Kidnappad som elvaåring, hållen i fångenskap i arton år. Jaycee Dugards ungdom stals. Hennes berättelse är den om närmast oförståelig ondska, skildrad med närhet och uppriktighet.

Jaycee Dugard kidnappades på väg till skolbussen i juni 1991, inom synhåll från hemmet i South Lake Tahoe i Kalifornien. Bortförandet skedde mitt framför ögonen på hennes styvfar som förtvivlat försökte cykla ifatt bilen av grå sedanmodell som Jaycee tvingats in i.
Detta var den mardrömslika inledningen på ett försvinnande och en gåta som skulle som skulle förbli olöst i 18 år. I augusti 2009 klev Jaycee Dugard och hennes döttrar tillsammans med en man vid namn Phillip Craig Garrido in på kontoret hos en övervakare i Kalifornien. Deras underliga beteende väckte misstankar, som så småningom ledde fram till det ofattbara avslöjandet: att det var den sedan 18 år försvunna Jaycee Dugard som dykt upp på kontoret. Det visade sig att Jaycee bodde med sina barn i skjul och tält i en inhägnad del av Garridos bakgård.
Den snart 60-årige Phillip Craig Garrido och hans några år yngre fru, Nancy, från Antioch i Kalifornien anhölls, misstänkta för kidnappningen och en rad andra brott. Den 28 april 2011 erkände makarna Garrido brotten och dömdes till 431(!) års respektive 36 års fängelse.

Jaycee Dugards egen historia, som hon skriver själv, liknar en sorts ond, modern folksaga - det fasansfulla är dock att den är alldeles sann. Förläggaren för boken i USA, Kerri Kolen, säger: Jaycee Dugard har inte bara en synnerligen viktig historia att berätta utan hon skriver också med en uppriktighet och närhet som, när jag läser hennes berättelse, får mig att känna som om jag befinner mig i samma rum som hon.

Boken har legat etta på både den engelska och den amerikanska bestsellerlistan och sålts till ett tjugotal länder.
 
 
Magnus Hedman var en av Sveriges mest framgångsrika och populära fotbollsspelare genom tiderna. När ljuset släcks är hans memoarer - en ärlig, rak och naken berättelse om hur man går från att ha allt - familj, status, arbete och pengar - till att förlora allt.

Nyårsdagen 2011. Magnus Hedman vaknar ensam på en soffa i en kompis lägenhet vid Hornstull. Bakfull och fortfarande iklädd smoking. Minnena från gårdagens fest hopar sig i huvudet. Återigen lite för full på krogen. Ett onödigt tjafs i garderoben. Som självklart nu slås upp på löpsedlarna som ett bittert fylleslagsmål. En kall hand kramar hans inälvor. Magnus kippar efter andan. Det här är inte jag, tänker han. "Inte det här." De senaste årens personliga katastrofer har förflyttat honom till en plats där han inte känner igen sig. Han ser sig i spegeln och allt stämmer - utom uttrycket i ögonen.

Och han inser att den här baksmällan inte går att bota med några glas cola. Här krävs det mycket, mycket mer.

Nyårsdagen 2011 blir vändpunkten i Magnus Hedmans vuxna liv. Härifrån går han tillbaka i tiden, till barndomen i en tuff Stockholmsförort och den målmedvetna träningen från fyraårsåldern via hans stjärnstatus som en av Sveriges främsta fotbollsmålvakter, till hur han nu bygger en ny karriär och lägger skandaler och förtärande självförakt bakom sig.

När ljuset släcks handlar om kontrasterna och erfarenheterna i Magnus liv. Där finns höjdpunkter, som under fotbollskarriären då Magnus var internationell stjärna och idol i en av världens största och därmed mest konkurrensutsatta idrotter eller då han blev pappa till sina två söner. Där finns också lågvattenmärkena som att schavottera i media som knarkmissbrukare, som dömd för brott mot sexköpslagen och som bråkstake på krogen.

Kommentarer
Postat av: Elina

Läs boken om Kirre. Otroligt bra bok och man får sig en tankeställare om hur viktig man är i det yrket som du (och jag) har.

Svar: Läste den i mina studier och köpte själv bok nummer två om honom. verkligen bra böcker.
kerstin olsson

2012-07-11 @ 16:03:35
Postat av: Marie

Läste tidigare mycket böcker och älskar att köpa böcker, men känner inte att jag har tiden riktigt idag så det blir mest ljudböcker. Föredrar verklighetsbaserade böcker framför romaner, men visst blir det en och annan sån också.

Senast lyssnade böckerna är "Kriget är slut" av Morgan Alling, "Humble Pie" av Gordon Ramsay, "En blomma i Afrikas öken" av Waris Dirie, "Dear Fatty" av Dawn French och "Ro utan åror" av Ulla-Karin Lindqvist.

Svar: Ro utan åror är bra. Gillar också verklighetsbaserade böcker. Kriget är slut skulle jag vilja läsa,likaså En blomma i Afrikas öken, finns Gordons bok översatt till svenska på bokus fanns den bara på engelska
kerstin olsson

2012-07-11 @ 20:55:57
URL: http://minsmalavag.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0