Ett gott skratt förälänger livet!

De säger ju att ett gott skratt förlänger livet. Men då måste det vara så att människor med barnsinnet kvar måste leva längre. Hur tänker jag nu? Jo som barn leker man och har roligt, man kan larva sig och busa och barns röster är ofta fyllda med skratt och glädje. Om då skrattet förlänger livet så stämmer det ju att de med barnasinnet kvar lever längre.
Ja gillar att vara barnslig ibland, göra barnsliga grejer. Varför ska man inte få eller kunna göra det trots att man kanske är urgammal i andras ögon.
 
Vi var på Norröra det är ju inget barnsligt alls, men guiden sa att alla borde ha boken Vi på Saltkråkan hemma. Jag tog honom på orden och köpte den på Bokus inbunden för 113 kronor. är det barnsligt? Jag tycker inte detta är barnsligt utan det hör till Sveriges kultur att läsa Astrid Lindgren vår fina författarinnan som förgyllt oss med sina böcker och filmer sen vi var små. Eller har jag fel eller vad tycker ni?
 
Att vara barnslig eller ha barnasinnet kvar är för mig  tex att leka vattenkrig, kasta kottar på varandra, leka burken, spruta vatten på någon med blomsprutan eller med slangen när man vattnar landet, leka kurragömma, kleta grädde i ansiktet på andra när man äter tårta, ja och så mycket mycket mera.
 
Iallafall läser jag denna just nu och jag älskar den. Den är så himla mysig och innehåller så mycket kärlek, gemenskap och glädje.
 
 
Här står Tjorven på bryggan i regnet och tar mot båten Saltkråkan 1 när Melkersson för första gången kliver i land på saltkråkan.
 
 
Första natten i Snickargården.
 
 
Denna fina text får mig att längta till skärgården
 
 
Minns när jag som liten sprang ut i det daggvåta gräset barfota tidigt på morgonen för att gå på utedasset. Minns när älvorna dansade på ängen som man sa när det var dimma som låg över ängen, jag minns hur härligt det var att sitta på bryggan och meta och höra de små vågorna klucka mot bryggkanten. Jag hade turen att som barn att få tillbringa mina somrar i Stockholms skärgård och få uppleva allt det vackra och somriga som Stockholms skärgård har.
 
Jag skulle verkligen vilja ha ett sommarhus i Stockholms skärgård, en av världens vackraste platser med sina små öar och kobbar och fiskebodar.
 
Paradiset på jorden
 
         
 
 
Som en dröm!!!!!
Nostalgi på hög nivå!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0