Iron Maiden!





Jag har sett dem live 5 gånger, på Istadion, Globen och på Stadion i Stockholm. Men aldrig på Ullevi varför köpte vi inte biljetter och åkte en vecka tidigare????
De är bara bäst!


Bruce Dickinson på scen under fredagens konsert på Ullevi i Göteborg med Iron Maiden. Foto: Jan Wiriden

Carlsson: Maidens sista timme var fantastisk

Iron Maiden fick kämpa.
Men efter första halvan av fredagens spelning på Ullevi lossnade det.
- Vändningen började i "The Trooper" och proppen gick slutligen ur i "Blood brothers". Sedan var det precis som man har vant sig vid när det gäller Iron Maiden på Ullevi, säger Expressens hårdrockrecensent Martin Carlsson och ger konserten fyra getingar i betyg.

I Frankfurt, i en gigantisk tysk ölhall, inledde Iron Maiden årets Europaturné.
"En redan grym show lär bli ännu bättre på Ullevi när de befinner sig på klassisk Iron Maiden-mark", skrev Expressens hårdrockrecensent Martin Carlsson efter konserten.
På fredagen spelade bandet i Göteborg på Ullevi. 56 245 betalande var på plats för att se Iron Maiden. En av dem var självklart Martin Carlsson.
- I våras intervjuade jag Steve Harris som sa att med tanke på vad de har upplevt i Sydamerika de senaste åren så måste svenskarna verkligen vara på tårna för att matcha publiken där. Därför måste det ha kommit som en riktig överraskning för Maiden att publiken var så otroligt loj i början, säger Martin Carlsson.

"Körde det konstant"

Martin Carlsson säger att fredagens spelning var som "dag och natt" om man jämför med bandets två tidigare Ullevi-konserter under 2000-talet. Bruce Dickinson fick till och med kämpa för att få i gång publiken.
Inte ens sångarens "scream for me, Göteborg" hade någon effekt.
- Han körde det konstant, hur många gånger som helst. Han fick kämpa något enormt. Publiken var inte alls med.
- Första 45 minuterna var svajigt, helt enkelt. Tidigare har de kört nostalgikonserter när de har varit på Ullevi. Men nu var det en konsert där hälften av materialet inte var nostalgi och då var det betydligt svårare.

Proppen gick ur

Men. För det kommer ju alltid ett men.
Martin Carlsson:
- Den sista timmen var i stort sett helt fantastisk. Vändningen började i "The Trooper" och proppen gick slutligen ur i "Blood brothers". Sedan var det precis som man har vant sig vid när det gäller Iron Maiden på Ullevi.
Betyg?
- Andra halvan kompenserar för första halvan, så det blir fyra getingar. Men det var kört från början av att komma i närheten av helhetsupplevelsen 2008, säger Martin Carlsson.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0