Pedofil fick proffshjälp!

Denna artikel länkar Caroline Engvall till.

Carolines blogg

Offret Anna: "Pedofilen fick proffshjälp, men inte jag"

I februari dömdes en 22-årig man för upprepade våldtäkter mot en åtta-årig flicka. Samtidigt genomgick han ROS-behandling och avtjänade ett straff för en annan barnvåldtäkt - den han utsatte "Anna" för.


Mannen, som bor i Alingsås, hade skyddstillsyn och våldtog åttaåringen under pågående ROS-behandling. Den hade han dömts till efter att ha erkänt sina övergrepp på 14-åriga "Anna".


- Jag visste att det skulle hända igen, fast jag trodde inte att det skulle vara en så ung, liten tjej. Men jag visste att det skulle hända igen, berättar "Anna" för Uppdrag granskning.
Hon var 14 år när hon blev våldtagen av 22-åringen. Det hände på en fest och "Anna" hade druckit sig berusad. Hon blev ett lätt offer och våldtogs i en källare.


Mannen, en "trevlig granne" som var aktiv i kyrkan, var den som kompisarna i stan stöttade. Många vände sig mot "Anna". Är man tjej, 14 år och dricker sig full på en fest så får man skylla sig själv, tyckte de.
- Alla tyckte det var jag som hade gjort fel för han var en så snäll kille. När jag gick på stan kunde jag höra hans kompisar skrika efter mig. "Du är bara en äcklig hora, han skulle aldrig kunna våldta dig"... De trakasserade mig i säkert åtta månader, säger "Anna".
Varje dag?
- Varje dag.


Det visade sig senare att 22-åringen hade varit en barnaförövare som myndigheterna känt till i många år, och på rättegången erkände han fler övergrepp än han senare fälldes för. Den första utredningen av honom som gjordes för sexövergrepp gjordes av socialtjänsten när han var 11 år. Ändå kunde han göra det om och om igen.


"Annas" historia kan berättas av tusentals andra flickor i Sverige. I fall efter fall syns samma mönster; samhällets fokus ligger på förövaren - men offret glöms bort. Under 18 månader fick mannen professionell hjälp - något som "Anna" aldrig blev erbjuden.
- På rättegången var inte ens brottsofferjouren där. Ingen hjälp över huvudtaget har jag fått förutom stödet från min familj, säger "Anna".


Reportage: Rolf Lunneborg och Håkan Alamaa
Text: Djeiran Amini

Källa

 

Blir så fruktansvärt arg när jag läser sådant här. Killarna som gapar efter henne borde få ett långt fängelsestraff för förtal och mobbing. Sveriges rättssystem skyddar totalt fel personer.

Ilskan är stor. Sen rekommenderar jag att läsa Carolines blogg den ger mycket.

Även bör ni läsa Paulinas blogg mitthopp.

HÄR

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0