Skäms moderaterna!!!!!!

Normal text Stor text Extra stor text

Ja men vad är detta för en slö jäkel? Ut och jobba med dig ligg inte bara på sofflocket och gnäll, jobb finns åt alla.

Ja tyvärr är det så moderaterna resonerar och de som röstar på skiten resonerar. Har sett flera bloggare som är moderater bla Katrin som skrivit detta rakt ut att de som ej jobbar är lata etc etc. Inte bara bloggar utan läst detta över allt skrivet av moderat röstare eller pariet själva.

För fasiken det måste bli en ändring, de svaga i samhället ska få den hjälp de behöver är de sjuka enligt sin läkare så är de sjuka, är de utan jobb så ska de ha a-kassa så länge de kan bevisa att de aktivt söker jobb.

Sluta gynna de rika mer och mer och själp de svaga, fattiga och sjuka. Ni som röstar blått är idioter och det står jag för. Robin Hood var en god människa det tyckte ni alla när ni var små och lovordade honom. Moderaterna är en tvärt om Robin Hood tar fråm de fattiga och ger till de rika. Skäms på er som röstar blått och Fredrik Reinfeldt skäms på dig...blir du sjuk eller din fru eller arbetslös så har fortfarande den som jobbar en hög lön så er går det ingen nöd på. Sen om ni blir arbetlösa har ni era miljon fallskärmar. Fy fasiken att sänka de svaga ytterligare!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Förlamad i rullstol? Räcker inte.

14 tabletter om dagen för att klara smärtan? Räcker inte.

Svår sjukdom som gör att du kan svimma när som helst? Räcker inte.

Aftonbladet har tidigare skrivit om människorna bakom besluten. De som fick beskedet att de visst kan jobba – och kastades ut från Försäkringskassan efter alliansregeringens skärpta regler. Nu möter vi dem igen.

Utkastad Linda Bjälmén, 31, sitter i rullstol efter en whipl
Utkastad Linda Bjälmén, 31, sitter i rullstol efter en whiplashskada. Hennes högra ben är förlamat och hon ska snart in på en flera veckor lång rehabilitering. Trots det tvingas hon nu att söka jobb, eftersom hon är utförsäkrad.

Alliansens sjuka offer

Från 106 miljarder miljarder till 89,5 miljarder

Regelverket för Försäkringskassans sjukförsäkring ändrades den 1 juli 2008. Sedan dess gäller att man uppnår maximal tid i sjuk-försäkringen efter 550 dagar

om man har förlängd sjukpenning och efter 18 månader om man har tidsbegränsad sjukersättning.

Därefter kan den utförsäkrade anmäla sig till arbetslivsintroduktion hos arbetsförmedlingen. Efter tre månaders arbetslivsintroduktion kan man söka ny sjukförsäkring.

Vid årsskiftet uppnådde 17 848 svenskar maximal tid i sjukförsäkringen. Några tusen — många av dem svårt cancersjuka — fick stanna kvar i sjukförsäkringen.

Men 14 321 tvingades ut ur försäkringen. Av dem gick 12 575 personer in i arbetslivsintroduktion hos arbetsförmedlingen. I dag har 5?386 återvänt till sjukförsäkringen.

Av de 12 575 som gick in i arbetslivsintroduktion är 1 444 i någon form av arbete. Bara 362 av dessa har ett ”riktigt” arbete, det vill säga ett arbete utan arbetsmarknadsstöd.

Enligt Mathias Johansson, analytiker på Försäkringskassan, är det svårt att säga om det är mycket eller lite.

Den ändrade sjukförsäkringen har dock sparat staten stora pengar. 2006 kostade sjukförsäkringen 106 miljarder kronor, förra året hade beloppet sjunkit till 89,5 miljarder.

Men kostnaderna för sjukförsäkringen hade börjat sjunka redan under den förra regeringen:

–?Ohälsotalet började minska redan 2003. Så det hade varit en minskning oavsett regering. Hur stor minskning de nya reglerna gett går inte att säga, säger Mathias

Johansson.

Läs också:

Kent, 61, tvingades flytta hem till sin sjuka mamma Slängdes ut från Försäkringskassan 2009.
Slogs mot regelverket – dog innan ändringen Cancersjuka Anna, 38, kämpade för sjukpenning för alla sjuka.
lena mellin Fredriks tre ömma punkter Nedskärningarna är det som kan fälla regeringen 23

Förlamade Linda, 31, tvingas söka jobb – trots att hon ska läggas in på sjukhus

SANDVIKEN. Linda Bjälmén, 31, sitter i rullstol och ska snart läggas in på sjukhus.

Men jobb måste hon söka – eftersom Försäkringskassan slängt ut henne.

– Handläggaren satt med tårar i ögonen, men kunde inte hindra att jag blev utförsäkrad.

Linda fick en kraftig whiplashskada i en bilolycka för tio år sedan och är sjukskriven sedan dess.

När Aftonbladet skrev om henne i juli 2008 var hon rädd att bli utförsäkrad:

– Jag kommer att hamna hos socialen.

”Helt absurt”

I tisdags inträffade det hon oroat sig för. Då satt hon i ett möte med Försäkringskassan och arbetsförmedlingen:

– Det var så hemskt. Handläggaren från Försäkringskassan var verkligen helt förtvivlad för min skull, han satt med tårar i ögonen. Och han från arbetsförmedlingen tyckte också att det var helt sjukt. Men de kunde inte göra något för att hindra att jag blev utförsäkrad. Det var helt absurt, säger Linda.

Förlamad i benet

Detta trots att Linda blev förlamad i högerbenet i april och sedan dess sitter i rullstol.

Hittills har hon haft 7 000 kronor i sjukpenning. Nu tvingas hon att i minst tre månader leva som arbetslös på grundbeloppet 223 kronor om dagen – knappt 3 000 kronor i månaden. Trots att både Försäkringskassan och arbetsförmedlingen är överens om att Linda inte kan gå på arbetsintroduktion eftersom hon inom kort ska

rehabiliteras i flera veckor på Sandvikens sjukhus.

Brev till statsministern

Men Linda Bjälmén ger inte upp:

– Jag ska ur rullstolen. Sen får vi se vad som händer.

2003 skrev hon till dåvarande statsministern Göran Persson (S). Hon hade hamnat mellan arbetsförmedlingens och Försäkringskassans stolar och fick ingen rehabilitering. Linda fick träffa Göran Persson, som lovade ändring.

När alliansen vann valet 2006, satt Linda inom kort på socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrssons tjänsterum och krävde ändring. Igen.

– Jag hade två långa samtal med Husmark Pehrsson och tyckte hon var helt underbar. Sendess har hon fixat ett samarbete mellan Försäkringskassan och arbetsförmedlingen, men på ett dåligt sätt. Det har blivit bra, fast fel.

”Pest eller kolera”

Nu vet Linda Bjälmén inte vilket block hon ska rösta på:

– Det är pest eller kolera, lika illa vilket som. Det var hemskt när sossarna bestämde. Nu har det blivit ännu värre.

KÄLLA




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0