Resta går i graven!

Resta i konkurs läs HÄR!

Hurra äntligen. Är ett stort skitföretag som behandlar sina anställda som skit. Sture jobbade där 2006 och han behandlades verkligen illa. Detaljer är ej viktiga men minns att jag sa då att företaget skulle falla en vacker dag om de fortsatte i samma anda. och igår föll de och ingen är gladare än vi!!!!
Många med oss tycker samma särskilt de som jobbat och jobbar för företaget och även de som anlitat dessa att tömma soporna.

Renhållningsföretaget Resta försatt i konkurs

Uppdaterat 2010-09-10 19:50. Publicerat 2010-09-10 10:45

Sophämtarna Resta AB försattes på torsdagen i konkurs vid Stockholms tingsrätt. Företaget har haft avtal för sophämtning i stora delar av Stockholm, samt i flera skånska städer, och har cirka 160 anställda.


Restas konkurs är ett direkt resultat av att Trafikkontoret i Stockholm hävt sitt avtal med företaget. Enligt Trafikkontoret har Resta inte skött sophämtningen som de ska sedan de tog över verksamheten i våras.

Under de senaste månaderna har ett flertal samtal förts mellan de båda parterna, men ingen överenskommelse har kunnat nås.


– Dialogen har pågått hela sommaren. Men Resta har inte kunnat visa att de följer avtalet, sa miljö- och trafikborgarrådet Ulla Hamilton (M), till DN.se i slutet av augusti.

Jesper de Ruvo, som avgick som vd för Resta under torsdagen, är av en helt annan uppfattning.

– Trafikkontoret är helt nippriga. Det här är det mest parodiska jag har varit med om, sophämtningen har visst fungerat, säger han till DN.se.

De närmaste dagarna kommer konkursförvaltare Odd Swarting att sköta en successiv avveckling av Restas verksamhet.

– Målet är att det ska vara klart inom en vecka. Det måste gå väldigt fort så att sophämtningen fungerar för kommunens invånare, säger Swarting.

I Stockholm har Resta haft avtal för sophämtningen på Norrmalm, Kungsholmen och Östermalm, samt i söder- och västerort. Företaget har också skött sophämtningen i Solna, Nacka, Ekerö och Värmdö kommun.

Enligt Jim Lassinantti, facklig ombudsman på Resta, kom konkursbeskedet inte som någon överraskning för de anställda. Företaget har haft dålig likviditet och har inte kunnat betala sina bensinräkningar, berättar han.

– Resta har aldrig varit någon bra arbetsgivare. Personalpolitiken har varit urusel. Det har varit strul med löner som inte har betalats och löner som har blivit fel, säger Jim Lassinantti.

Resta har cirka 80 personer anställda inom Stockholmsregionen. Knappt 40 av dessa berörs av avtalet som Stockholms stad har valt att häva. Enligt Lassinantti kommer dessa förmodligen att gå till den entreprenör som tar över Restas verksamhet vid nästa direktupphandling. Hur framtiden ser ut för den resterande halvan är dock mer osäkert.

I slutet av augusti sa Ulla Hamilton att Stockholms stad redan hade gjort klart med ett nytt renhållningsföretag som stod redo att ta över Restas verksamhet. I väntan på att det nya företaget ska presenteras fortsätter Restas anställda att gå till jobbet precis som vanligt. Nu betalas deras löner av konkursförvaltningen.


Läs mer: Stockholms stad avslutar samarbete med renhållningsföretag

 




Mer HÄR

 

 

Vd informerade inte sopgubbarna om konkursen

Publicerad 9 september, 2010 16:41

Vid lunchtid i dag begärdes det omstridda sopföretaget Resta Sverige AB i konkurs. Ägaren och vd:n Jesper de Ruvo informerade tjänstemännen – men inte sopgubbarna.

– Jag berättade för min personal för några timmar sedan – men jag har inte pratat med kollektivet. De pratar så mycket själva och beter sig så illojalt, säger Restas vd Jesper de Ruvo.

I Stockholms berörs ett 60-tal sopgubbar och ytterligare ett tiotal tjänstemän av konkursen. De blir uppsagda av konkursförvaltaren, som ska förordnas av Södertörns tingsrätt.

Det återstår att se om sopgubbarna kommer att erbjudas jobb hos den eller de entreprenörer som tar över.

–  Killarna har ställt som krav, både till staden och entreprenörerna, att all ordinarie personal ska erbjudas jobb – annars kommer alla att säga nej. Och då blir inga sopor hämtade i Stockholm, säger Jim Lassinantti, ombudsman på Transports avdelning 5 i Stockholm.

Allt som allt har Resta knappt 180 anställda i Sverige. De finns framför allt i Storstockholm och Sydsverige. Resta hämtar sopor i Malmö, Lund och Vellinge.

Konkursen utlöstes av att Stockholms stad ensidigt avbröt ett avtal värt 260 miljoner kronor i går. Resta har avtal värda ytterligare 300 miljoner kronor med Stockholms stad. Nu hotar staden med att säga upp även dessa avtal.

Så sent som den 1 april i år tog Resta över sophämtningen i halva Stockholms innerstad. Sedan dess har det kommit mängder med klagomål på dålig sophämtning. Dessutom har Stockholms stad misstankar om svart arbetskraft.

Beslutet att häva avtalet innebär att Stockholm måste hitta någon annan som kan hämta soporna i morgon hos mer än 100.000 stockholmare. Om nu staden får nycklarna till soprummen. Resta hade inte överlämnat dem i går eftermiddag.

Från och med tisdag är det meningen att en eller flera nya entreprenörer ska ta över sophämtningen i ett och halvt år framåt.

Resta vann upphandlingen från den 1 april med det lägsta anbudet, som låg nästan 30 procent under konkurrenternas.

Nu blir sophämtningen betydligt dyrare som en följd av att Stockholms stad snabbt måste direktupphandla.

För knappt två veckor sedan talade Stockholms stad om att samarbetat med Resta ska avbrytas. Sedan dess har parterna förhandlat.

Försöken att nå en förlikning
misslyckades. Nu häver Stockholm avtalet och kräver Resta på skadestånd.

Enligt Jesper de Ruvo svarade Resta omedelbart med samma mynt. Bolaget hävde avtalet och kräver i sin tur Stockholms stad på skadestånd.

Resta bildades 2002 av Jesper de Ruvo och Christer Myhrán. Sedan dess har Resta växt ut till en koncern, som de båda har ägt gemensamt.

Fram till i somras.
Då sålde, eller överlät, Christer Myhrán sina aktier till Jesper de Ruvo. Samtidigt lämnade Christer Myhrán sina styrelseuppdrag.

Jesper de Ruvo är ensam helägare.

– Det var en affär bara. Nu har jag inte tid att prata med dig mer, säger Jesper de Ruvo.

 

Under har vi lilla Jesper som festar på Stureplan!!!!!

 





Kommentarer
Postat av: Hella

Kan bara hålla med dig. Herr de Ruvo him self har jag känt personligen och dummare människa får man leta efter!!! En typ som bara vill glassa och vara på styva linan.... Hoppas att fallet blir jävlig hårt!

2010-09-15 @ 20:51:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0