Dissar det blåa igen!!!!!

Normal text Stor text Extra stor text

Fega kräk! Sjuka ska inte jobba det är människor som är arbetsföra som ej ska vara sjukskrivna säger han. Är man sjukskriven är man inte arbetsför har en utbildad läkare konstaterat. varken Reinfeldt eller de blå ska leka läkare för det klarar de ej av.
Han kan inte ens erkänna att detta system drabbar de som verklgen ej kan jobba.
Vad tror han? Att människor är sjukskrivna år efter år utan att vara sjuka? Det är dåligt med pengar så självklart vill de flesta arbeta. Under mina 45 år har jag stött på en simulant på ett av mina arbeten som försökte få förtidspension pga ryggen, dessa människor är få det visar ju bara statistiken på hur många som idag är i arbetslivet efter de nya reglerna...ytterst få artikeln stod här om dagen i flera tidningar.

Se här:

Vid årsskiftet uppnådde 17 848 svenskar maximal tid i sjukförsäkringen. Några tusen — många av dem svårt cancersjuka — fick stanna kvar i sjukförsäkringen.

Men 14 321 tvingades ut ur försäkringen. Av dem gick 12 575 personer in i arbetslivsintroduktion hos arbetsförmedlingen. I dag har 5386 återvänt till sjukförsäkringen.

Av de 12 575 som gick in i arbetslivsintroduktion är 1 444 i någon form av arbete. Bara 362 av dessa har ett ”riktigt” arbete, det vill säga ett arbete utan arbetsmarknadsstöd.

 

Ser ni flera återvände till att bli sjukskrivna enbart 362 har ett riktigt arbete, pga att de andra är för sjuka för att bli anställda som vanliga personer ingen arbetgivare vill ha dem

Här ställs han till svars för sjukreglerna

svarar på kritiken ”Det finns säkert exempel på att det här
svarar på kritiken ”Det finns säkert exempel på att det här har gjorts på ett felaktigt sätt”, säger statsminister Fredrik Reinfeldt (M) när han konfronteras med de utförsäkrades berättelser i Aftonbladet.
Foto: STEFAN JERREVÅNG
Aftonbladet 4 september.
Aftonbladet 4 september.
Aftonbladet 4 september.
Aftonbladet 4 september.

Fredrik Reinfeldt: ”Sjuka ska inte jobba”

Här ställs Fredrik Reinfeldt till svars om sjukförsäkringen.

Aftonbladet tog med sig läsarnas fall till statsministern.

– Det finns inga perfekta reformer, säger han.

Linda är förlamad i rullstol. Selma äter 14 tabletter varje dag för att klara smärtan. Och Kent har en svår sjukdom som gör att han kan svimma när som helst.

Men det räcker inte.

Alla har fått beskedet att de visst kan jobba – och sparkats ut från Försäkringskassan efter alliansregeringens skärpta regler.

När Aftonbladet berättade om deras öden i går väckte det starka reaktioner. Artikeln fick snabbt över 1 000 kommentarer på nätet och många var upprörda.

Såg ”ett allvarligt problem”

Sent i går kväll träffade Aftonbladet statsminister Fredrik Reinfeldt som fick besvara kritiken.

Vi har skrivit om att Linda, Selma och Kent har sparkats ut från Försäkringskassan. Vad har du att säga till dem?

– När alliansen vinner valet 2006 ser vi ett allvarligt samhällsproblem. Det är att vi har 750 000 människor som är förtidspensionerade eller långtidssjukskrivna. Då tycker jag att det är en skyldighet att reagera.

– Insatser, rehabilitering, frågor ställs som inte har ställts förut. Och i en del fall prövas människor om de har arbetsförmåga eller inte.

– Då säger en del att ”vi tycker att vi blir orättvist behandlade”. Jag kan inte ta i från dem den känslan. Det finns säkert exempel på att det här har gjorts på ett felaktigt sätt.

Om du fick göra något annorlunda med hur ni ändrade i sjukförsäkringen – vad skulle det vara?

– Det är inte så att de som är sjuka ska jobba. Sjuka ska vara sjukskrivna. Tanken är bara att vi ska sluta att ha människor som är arbetsföra som är sjukskrivna eller lever med sjuk- och aktivitetsersättning. De försöker vi finna och uppmuntra att komma över till arbetsförmedlingen.

Men du kan väl inte vara nöjd när en handläggare på Försäkringskassan sitter med tårar i ögonen, eftersom han tvingas sparka ut Linda?

– Jag kan inte det enskilda fallet. Men hela min syn på politik är att människor är utgångspunkten inte system. Det finns inga perfekta system.

KÄLLA


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0