dagen fortsätter!

Att bara älska någon utan att våga berätta det för personen är den största förlusten av alla.

Några ord jag hittade på facebook. Jag vågade berätta för snart 8 år sen och det är jag glad för!!!!

Det här gör så att jag ej vill rösta på sossarna!!!!!! Men varför det är väll bra att maxtaxan sänks mera? Nej det är det inte. När jag hade mina tre barn i förskolan i början av 90-talet betalade jag 2670 kr/månad. Idag betalar man enbart några 100 lappar, det gynnar inte barnen. Jag med många hade barnen i förskolan den tid man behövde förr var det alltid så. Idag inte! Idag har arbetslösa, hemmaföräldrar, sjuksrivna ja alla olika slags hemma föräldrar barnen många gånger på heltid från frukost tills stängning för det kostar ju inget. Förr var det dyrt att ha heltid särskilt när man ej jobbade då man hade mindre pengar. Antingen så höj taket eller förbjud även i Stockholm föräldrarna att ha barnen i förskolan på heltid då de går hemma. Föräldrarlediga får enbart ha barnen mellan 9-15 gör så för alla hemma föräldrar även om de ej är föräldrarlediga. Vi har flera barn som har föräldrar hemma som går hela dagarna, klämdagar, jourer så som julklämdagar och hela sommaren. Ta tillbaka Juli månad gratis och höj taxan så barn får vara med sina föräldrar och inte i förkolan hela dagar då de ej behöver detta.
Men minska barngrupperna kan de få göra är inte meningen att det ska vara 15 barn mellan 1-3 på 3 personal och då en jobbar deltid och 19 barn mellan 3-5 på tre personal var av en jobbar deltid.
Men höj maxtaxan!!!!!

Rödgröna: Sänkt
maxtaxa på dagis

De rödgröna på väg till presskonferensen.
De rödgröna på väg till presskonferensen.
Foto: Urban Andersson

Nya maxtaxan

Maxtaxan för barn blir 340 kr/månad för första barnet och 240kr/månad för andra barnet.

De med två barn för max betala 600 kronor i månaden i förskoleavgift.


Färre barn i dagisgrupperna

Sänkt maxtaxa i förskolan och 100 miljarder till en ny klimatsatsning.

Det är några av löftena i de rödgrönas valmanifest, som presenterades i dag.

– Vi vill ta Sverige från underskott till överskott, säger Mona Sahlin.

Mona Sahlin (S), Maria Wetterstrand (Mp), Peter Eriksson (Mp) och Lars Ohly (V) lanserade i dag de rödgrönas valplattform på Fotografiska museet i Stockholm.

Stor klimatsatsning

Totalt vill de investera 100 miljarder kronor i kollektivtrafik och järnväg. Klimatsatsningen består bland annat av en ny höghastighetsbana för järnvägen.

– Det ska ta två timmar att åka mellan Stockholm och Göteborg. Vi måste investera i järnvägen nu, innan det är för sent, säger Maria Wetterstrand (Mp).

– Det mesta går till nya järnvägar, och till höghastighetsbanor mellan de tre stora städerna. Vi vill börja med att bygga mellan Göteborg och Borås och från andra hållet mellan Stockholm och Linköping. Järnvägen ska påbörjas under nästa mandatperiod, säger Peter Eriksson (Mp).

Vill minska barngrupperna

De rödgröna vill också slopade arbetsgivaravgifter för unga och införa en subvention för företag som gör det billigare att anställa en praktikant eller trainee.

– Det här genomförs redan 2011, säger Mona Sahlin.

Utöver detta lova de rödgröna sänka maxtaxan i förskolan, om ekonomin tillåter.

– Vi vill även ta steg mot att minska barngrupperna, det ska inte mer än fem barn per anställd. Dessutom ska det vara en rättighet att få barnomsorg på obekväm arbetstid, säger Lars Ohly.

Blir det ingen förändring av föräldraförsäkringen?

– Vi har maxtaxan, rätten för barn att gå 30 timmar i veckan i förskolan, men vi har inga mer gemensamma besked om föräldraförsäkringen, säger Mona Sahlin.

Rotavdraget kvar

De rödgröna vill även låta det nuvarande ROT-avdraget finnas kvar hela den kommande mandatperioden, och man står fast vid löftet att sänka skatten för pensionärer. Dessutom vill man subventionera tandvården för dem över 65 år.

 

KÄLLA


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0