Alkohol på sjön!

Bra men det borde gälla alla båtar även de under 15 meter eller under 15 knop varför bara stora båtar. Ska vi införa samma på bilar också att köra en smart med alkohol är okey men inte en stor Chevrolet.

Tre greps för sjöfylleri med nya regler

Uppdaterat i dag. 09:43. Publicerat i dag. 09:17

Midsommarhelgen var den första stora båthelgen sedan den nya sjöfyllerilagen infördes 1 juni. På midsommarafton hade polisen blåskontroller ute i skärgården. Tre personer greps för sjöfylleri i Stockholms län.


Tidigare har man haft rätt att stoppa en båt endast om man kan misstänka att föraren är påverkad av alkohol eller annat medel. Det gäller fortfarande för båtar kortare än tio meter eller långsammare än 15 knop, något som har. En automatisk följd blir att omkring hälften av landets alla fritidsbåtar inte omfattas av den nya, hårdare, lagen.

Midsommarhelgen är den första stora helgen när många är ute på sjön, sedan de nya reglerna infördes. Under hela midsommarafton låg Stockholms sjöpolis ute med båtar och gjorde nykterhetskontroller.

Än så länge finns inga sammanställda siffror på hur många båtar som kontrollerades men under hela fredagen greps tre personer för sjöfylleri.

– De hade mycket att göra, det är ju dit folk rör sig på midsommarafton. De som jobbade natt sover just nu. På måndag sammanställer vi allas siffror, då kan vi se vilken effekt de nya reglerna har, säger Stephan Nordenmark på Stockholmspolisen.

 

Ha ha här skrivs det exakt vad jag tycker själv LÄS


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0