Dum dummare dummast!

Artikeln ser ni på denna sida under! Lustigt att det finns så korkade människor, men antagligen är svaret så enkelt att turisterna tänker en sak och ut kommer en annan fråga.

http://www.aftonbladet.se/resa/article6380647.ab

Normal text Stor text Extra stor text
"Vilken strand är närmast havet?". Vissa turister ställer frågor i Stig Helmer-klass. Stig Helmer är Lasse Åbergs naiva och förvirrade figur från Sällskapsresanfilmerna.

Dum, dummare, turist

Läsarnas egna...

Saxat från artikelkommentarerna:

"Frasier_Crane", 33 år, Järfälla. "En vakt på Edinburgh Castle berättade för mig om amerikanskan som kom förbi och undrade vilken tid dom skulle skjuta 'The one O´Clock salute' "

"ceh", 44 år, "Ha, ha. Minns när jag var i Rom förra våren. Jag och min polare gick förbi en byggnad/historiskt monument (kommer inte ihåg exakt var även om jag kan Rom rätt bra). Då utbrister en jänkar-kärring på bred amerikanska "well we have these/this in Washington too". Mm, bara sisådär 1800 års skillnad, ha, ha."

 

Dum, dummare, turist


 


Här är 2009 års mest korkade turister.

Pass, pengar och biljetter.

Det är inte det enda du inte får glömma när du reser på semester.

Det kan vara klokt att ta med sig hjärnan också.

Här är de absolut mest korkade frågor som researrangörer jorden runt har fått från tanklösa turister under året som gått.

Jennifer Haz från Miamis turistbyrå, USA, fick frågan: "Vilken strand är närmast havet" - Hur svarar man på den frågan utan att krångla till det ytterligare; "ingen" eller "alla".

Varför bygger man ruiner?

Paul Gauger från Visitbritain, Storbritannien, fick frågan: "Varför har de byggt så många borg- och klosterruiner i England?" - Ja, visst är det märkligt att folk förr i tiden inte kunde färdigställa sina byggnadsverk.

Nori Akashi på den japanska turistbyrån fick frågan: "Hur lång tid tar det att köra med det berömda höghastighetståget från Tokyo till Korea?" - Vet inte, men ta med cyklop och snorkel, kan man tänka sig blev svaret.

När kommer valarna?

Heather Bryant från Seattles turistbyrå, USA, kontaktades av en herre som ville "segla runt centrala Seattle" och en annan som ville veta "exakt när valarna simmar förbi". - Kanske ett valformat luftskepp kan tillfredsställa båda de undrande turisterna.

En amerikan som skulle över gränsen till Kanada undrade: "Kommer jag att kunna tala engelska på de flesta ställen jag kommer till?" Svaret från den kanadensiska turistbyrån löd: "Ja, men du måste lära dig språket först."

Bilen under Atlanten

Är du i Holland? Tveka då inte att besöka en "tulpanfabrik". Det var i alla fall vad en utländsk turist ville göra, säger Rosina Shiliwala från Holländska turistbyrån, Nederländerna.

Där borta på andra sidan Atlanten undrade en bilturist i New York om man verkligen kommer till Holland om man kör Holland Tunnel (som förbinder Manhattan med New Jersey).


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0