020110

Dag två i Januari då och betydligt piggare än jag var igår. Blir dvd dag idag också ska se bonde söker fru-en kärlekshistoria om hur det gått för bönderna som fann kärleken och mr beans semester som vi spelade in igår.
Får se om vi hinner att kika på Född fri_lejonet Elsa, en drama dokumentär om ett par som tar hand om ett lejon som de döper till Elsa.
Såg den som liten och bara älskade den och nu upptäckte jag av en slump att TCM sänder serien!








Joy Adamson

Från Wikipedia

Hoppa till: navigering, sök

Joy Adamson, eg. Friedrike Viktoria Gessner, född 20 januari 1910 i Troppau, Österrike-Ungern (nuv. Opava i Tjeckien), död 3 januari 1980 i Shaba National Reserve, Kenya, var en österrikisk-brittisk konstnär, författare och etnograf.

I sitt tredje äktenskap (från 1944) var hon gift med den brittiske skogvaktaren George Adamson och bosatte sig med honom i Kenya. Där ägnade hon sig åt vilda djur och växter. Hon fick en tam lejonunge, Elsa, och började sedan träna lejonungen för att återvända till ett liv i vilt tillstånd.

Hon berättade om detta i romanen Born Free (1960; 'Född fri - Berättelsen om lejonet Elsa') som var en bestseller i början av 1960-talet, och uppföljaren Living Free (1961; 'Leva fri - historien om lejoninnan Elsa och hennes ungar').

Boken har filmats flera gånger, första gången var 1966 (Född fri med Virginia McKenna och Bill Travers i huvudrollerna).

Hon mördades i sitt hem i naturreservatet Shaba National Reserve i Kenya. Hennes make, George Adamson, mördades 1989 av tjuvskyttar.

 

 

 

 

 

Men först ska sture ned och tvätta sina arbetskläder


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0