50-talet

Min älskling ligger och sover, själv har jag sett ett avsnitt till av Hem till byn och hamnade åter här igen. Halsen sticker fortfarande och febern är kvar men snuvan är lite bättre.
Får se om man kan jobba på Fredag för jag stänger då och vill inte att någon annan ska vara tvungen att ställa upp på självaste valborgsmässoaftonen. Är febern borta och halsen känns skaplig så går jag till jobbet, men får vänta och se tills imorgon eftermiddag.


50-talet

Normal text Stor text Extra stor text
<b>SOM I EN FILM.</b> Camilla och Daniel har skapat en atmo
SOM I EN FILM. Camilla och Daniel har skapat en atmosfär som känns som tagen direkt ur en 50-talsfilm. Möbler, prylar, kläder, frisyrer, vänner, bilar och till och med musikvalet är starkt präglat av 50-talet. Bilen, en Buick Special från 1954, är Camillas.

Camilla & Daniel bor i 50-talet!

<b>FAVORIT.</b> Daniels favoritpryl är skivspelaren som stå
FAVORIT. Daniels favoritpryl är skivspelaren som står i stereomöbeln från Blaupunkt.
<b>SNYGGT.</b> I köksskåpen finns, så klart, ännu mer snyggt
SNYGGT. I köksskåpen finns, så klart, ännu mer snyggt 50-talsporslin.
<b> WAX ON, WAX OFF.</b> När man kommer in i hallen möts ma
WAX ON, WAX OFF. När man kommer in i hallen möts man av Daniels alla vaxburkar som står prydligt uppradade på den lilla hallmöbeln.
<b>RÄTT LOOK.</b> I garderoben hittar man nästan bara 50-ta
RÄTT LOOK. I garderoben hittar man nästan bara 50-talsklänningar. Vissa är gjorda på den tiden och fyndade på second hand medan andra är nya.

I skånska Klippan står tiden stilla - i den rätta tiden.

Söndag reste till Skåne - och fick en tripp till 50-talet på köpet.

Vi känner oss lite som statister i en 50-talsfilm när vi kliver in i Camillas och Daniels hus i Klippan.

Camilla Patulski och Daniel Olofsson bor i ett 120 kvadratmeter stort hus som de har inrett helt i 50-talsstil. För tio år sedan, när paret flyttade in, hade de ingen tanke på att inreda huset enligt något speciellt tema. Men efter några år smög sig 50-talstanken in i huset.


Det började som ett intresse för gamla bilar, utvecklades och blev så småningom till ett gemensamt intresse för 50-talet och allt som hör därtill. I dag är 50-talet parets livsstil och genom åren har möbler och prylar bytts ut för att passa in.

– Vi åker runt på loppmarknader och fyndar möbler, porslin, skivor och ibland till och med kläder, berättar Daniel. Ofta är det väldigt billigt, speciellt här nere i Skåne. Åker man till Stockholm är det dubbelt så dyrt. 50-talsstilen har tyvärr blivit trendig de senaste åren. Allt har blivit dyrare, fortsätter han.

Huset är byggt i slutet av 30-talet och det första som möter oss när vi stiger in i hallen är Daniels 30 olika vaxburkar, alla givetvis inspirerade från 50-talet.


– Jag är ständigt på jakt efter nya vaxburkar. Så fort jag hittar en ny sort köper jag den. De är ju så fina! Dessutom använder jag olika sorters vax till olika tillfällen, förklarar Daniel.

– Och till och med till olika ställen i håret, skrattar Camilla.

Precis som i resten av huset har paret valt att behålla allt i köket så som det var när de flyttade in, förutom att skåpluckorna har målats om i en aprikos nyans. På bordet dukar paret med porslin som är fyndat från Ebay. Även det från 50-talet, förstås.

50-talsporslinet är köpt på Ebay.


Både Camilla och Daniel älskar musik och spelar gärna på den gamla skivspelaren som står i den stora stereomöbeln i vardagsrummet.

– Vi lyssnar gärna på musik hela dagarna, berättar Camilla. Ibland, när jag själv har varit ute på

spelningar kan jag tycka att det är skönt att ha tyst i huset men annars spelas det musik här nästan jämt.

– Skivspelaren är definitivt en av mina favoritprylar, säger Daniel samtidigt som han sätter på en vinylplatta.

Medan toner av rock’n’roll från 50-talet strömmar ut ur högtalarna berättar han att stereomöbeln, som är av märket Blaupunkt, är deras dyraste möbel. Den är köpt på loppis för 2 000 kronor.


Det mesta i Camillas och Daniels liv kretsar kring 50-talet och på frågan om hur länge de tror att de kommer att ha det här intresset svarar båda tveklöst: Alltid!

Text: Alexandra Bylund

Foto: Joi Grinde


<b> DUR & JAG!</b> I musikrummet, som ligger på ovanvån
DUR & JAG! I musikrummet, som ligger på ovanvåningen, sitter Camilla gärna och spelar gitarr, sjunger och komponerar musik. Hennes artistnamn är PatC. Miller och hon uppträder ofta på festivaler med 50-talstema.

Fakta

Namn: Camilla Patulski.

Ålder: 32 år.

Yrke: Arbetar på en lastbilsverkstad och sjunger tillsammans med bandet The Tailshakers. Camillas artistnamn är PatC. Miller och gruppen spelar en blandning av blues, country och rock’n’roll. Allt med 50-talet som grund.


Namn: Daniel Olofsson.

Ålder: 32 år.

Yrke: Arbetar på en bilverkstad.

Bor: Med Camilla och katten Oliver, 20 år, i ett 120 kvadratmeter stort hus i Klippan i Skåne.

 

 

Härlig artikel va?

 

Men denna är ej från 50-talet den hade jag i mitt dockskåp som jag fick på 60-talet

 

 

jag gilalr 50-tal men har inget hemma så vitt jag vet...jo dessa, på alla köksskåp...tyvärr.

 

 

Men detta skulle jag vilja ha

 

Helst det rosa köket!






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0