Pricken!

 

Har ni har läst Pricken? En gammal men fortfarande aktuell och gripande bok som handlar om vänskap och utanförskap. Skriven av författaren till Nicke Nyfiken och en gång översatt till Svenska av allas vår Astrid Lindgren.

Boken handlar om kaninen Pricken i Prickens familj är alla kaniner vita med vackra röda ögon, alla utom Pricken. Pricken är alldeles prickig och mamma kanin vet inte riktigt vad hon ska göra med honom. Pricken får inte följa med till Morfars födelsedagskalas för tänk om Morfar inte tycker om Pricken. Så Pricken rymmer hemifrån och långt bort från sin familj träffar han en annan familj som är precis som hans därhemma, nästan. I den andra familjen alla är prickiga, och de skäms över en liten kaninunge som är alldeles vit med röda ögon…

Det här är en utav de absolut bästa barnböcker som finns, nostalgivarning för de i min generation och gråtvarning för känsliga föräldrar. En bok att älska och läsa om och om igen, med vackra bilder och mysig sensmoral.

 

Alla barn borde ha denna bok i bokhyllan. Det är ju mobbing Pricken utsätts för och sådant förekommer ju tyvärr i det verkliga livet. Barn mobbar, barn är elaka och barn stöter ut andra barn från gemenskapen. Kanske denna bok kan få vissa barn att låta bli eller få några barn att avstå från mobbing eller hjälpa de som mobbas. Säga stopp helt enkelt. Mobbing är aldrig accetabelt.

jag hade denna bok som liten och älskade den, mina barn hade den också och älskade den, jag läste den om och om igen! Så till alla blivande eller kommande föräldrar eller ni som redan är föräldrar.....köp den!!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0