Planeringsdag!

Usch planeringsdag idag...

En planeringdag det var förra året i Juni fick vi åka iväg till en jättefin gård och då placerades vi i ett sådant här stort rum (liknande) Men vi gick ut på altanen och satt under parasoll vid olika bord:



Vill rekomendera denna bok den är faktiskt otroligt intressant och kul på sina ställen!
För nu vet ni att jag har planeringsdag och då kan vi sätta in lite annat.



Handlingen:

Beskrivande text


Beskrivande text

Genom att medvetet bemöta pojkar och flickor olika, kan deras könsrollsmönster och färdigheter vidgas. Det ger varje barn möjlighet att nu och senare göra val utifrån sin egen inre vilja, istället för andras förväntningar och attityder. I boken berättar Kajsa Wahlström, förskolechef och pedagogisk konsult, hur ett sådant jämställdhetsarbete kan gå till.

Övrig information

Om jämställdhets-pedagogik utifrån ett förskole-projekt i Gävle.
I den här boken berättar förskolechef Kajsa Wahlström om de observationer som hon och de andra pedagogerna gjorde av förskolans verksamhet.

Det visade sig att pedagogerna själva medverkade till att pojkar och flickor fick olika förutsättningar, trots att ambitionen varit den motsatta.


Med videokamera som redskap och jämställdhet som mål utformade de en kompensatorisk jämställdhetspedagogik som omfattar alla - pojkar, flickor och pedagoger.


Mycket läsvärd bok, rekommenderar den varmt!


vad en förskola är och gör:

Förskola

Förskolan vänder sig till barn från ett till fem år. Förskolans uppgift är att bedriva pedagogisk verksamhet som främjar barnens lärande och utveckling samt gör det möjligt för vårdnadshavare att studera eller förvärvsarbeta.
På förskolan varvas fri lek med planerade aktiviteter. Förskolan ska arbeta med språk, kultur, miljö och jämställdhet. Verksamheten ska dokumenteras och utvärderas så att du som förälder kan följa den. Alla föräldrar ska ha regelbundna utvecklingssamtal med personalen.

En barngrupp består ofta av 14-18 barn (beroende på barnens ålder) och tre pedagoger. Det finns småbarnsavdelningar med barn mellan ett till tre år, avdelningar med barn mellan fyra och fem år och syskonavdelningar med barn i blandade åldrar.

Förskolans pedagogiska verksamhet styrs av den nationella läroplanen.

Nej vi hörs åter efter 16.30 då jag slutar!
















Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0